Fotograf: Montage

Inför: Umeå BSKT vs Norrköping Dolphins

Två formstarka lag möts i Västerbotten under sena tisdagskvällen när Umeå BSKT tar emot gästande Norrköping Dolphins. Matchen ser du bäst live på SBLPlay.se – uppkast klockan 20.04!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 9 februari, kl 20.04
🏠 Umeå Energi Arena, Umeå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Umeå BSKT har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och kommer rejält boostade inför dom kommande uppgifterna som väntar laget med tre matcher på sex dagar innan landslagsuppehållet. Först ut är Norrköping Dolphins i kväll.
– Vi kommer från fyra täta och bra matcher – nu kommer tre nya matcher på sex dagar. Det är en tuff tid för laget som även dras med skador. Men alla steppar upp och stämningen är bra, vi försöker fortsätta tävla och tar ett steg i taget, en dag i sänder och har fokus på nästa match, säger Umeås tränare Boris Balibrea till VK:s basketblogg och fortsätter:
– Norrköping är enligt min åsikt ligans just nu klart bästa lag, ett välbalanserat lag med en enorm arsenal av olika sätt att göra poäng och spela stark defensiv. Det blir väldigt tufft, men vi är i en bra fas, ska spela solitt och försöka ha option på att segerchans i slutminuterna. Det är ett mål.

Under Umeås senaste match saknades några av spelarna i truppen. Trots detta lyckades laget hålla emot Köping Stars och plockade hem ytterligare en vinst, 105-102. Norrköping kommer senast från en storseger mot Fryshuset Basket, 106-73. Umeå ligger för närvarande på åttondeplats i tabellen med 10 inspelade poäng. Norrköping hittar man i toppen på förstaplats med 32 poäng.

Senast de två lagen stod inför varandra var i början av januari. Umeå var då inte lika lyckosamma som de var i första mötet med motståndarna och förlorade med 97-73.

Text: Erika Larsson (Umeå BSKT)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Umeå saknar fortsatt Nathan Dawit (skada) och Germain Jordan (familjeskäl).

Norrköping har lite småskavanker i truppen och det finns frågetecken kring bland annat Hampus Åhlin.

LÄS MER HÄR: 🔗
Umeås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget