Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Fryshuset Basket vs BC Luleå

Fryshuset Basket jagar säsongens andra seger när BC Luleå gästar under tisdagskvällen. Matchen ser du live på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 FRYSHUSET BASKET 🆚 BC LULEÅ
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 9 februari, kl 19.04
🏠 Fryshuset, Stockholm
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Under tisdagen väntar en resa till Stockholm för bortamöte med SBL-nykomlingen Fryshuset Basket för BC Luleå. Det är säsongens tredje möte mellan lagen – men det första mötet i Fryshuset.

Hittills har BC Luleå vunnit två av två matcher lagen emellan. Och för att man ska kunna inkassera en tredje seger krävs det att man matcher motståndarens intensitet.
– Känslan är bra. Jag tycker att vi gjorde en stark insats hemma mot Nässjö. Vi kämpade och slet – och det är det vi kommer behöva i morgon (tisdag). Fryshuset är ett hungrigt lag som kämpar och sliter. Vi behöver matcha det, säger Luleå-forwarden Axel Nordström.

Fryshuset Basket är ett av de lagen i SBL Herr som spelar absolut snabbast. Det är lagets stora vapen och det som BC Luleå måste kunna kontrollera under tisdagskvällen.
– De lever mycket på sitt transitionanfall. De vill springa och vara aggressiva. Det gäller för oss att matcha det och vara redo, säger Nordström.

Hur gör man för att bromsa deras fart?
– Vi måste spela bra försvar tillsammans. Alla fem måste springa tillbaka och spela försvar. Vi kan inte lämna någon att göra jobbet ensam utan måste vara redo allihopa.

Nyckeln till Fryshuset Baskets fartfyllda spel är guardparet Aleksa Solevic och Rami Ghanem. Om BC Luleå kan kontrollera dem är mycket vunnet, menar Axel Nordström.
– Aleksa Solevic är bra och aggressiv. Detsamma med Rami Ghanem. Vi behöver få stopp på dem eftersom det är dem som driver upp tempot i offensiv transition. Vi måste vara tuffa och fysiska med dem.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Fryshuset ser ut att kunna ställa upp med ordinarie manskap.

Luleå kommer till spel utan lagkaptenen Tim Kearney. Jacob Månsson dras med skadeproblem och kan komma att missa matchen.

LÄS MER HÄR: 🔗
Fryshusets hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget