Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Fryshuset Basket vs Norrköping Dolphins

Botten mot toppen väntar under fredagen när jumbon Fryshuset Basket får besök av serieledarna Norrköping Dolphins. Matchen ser du självklart live på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 FRYSHUSET BASKET 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 5 februari, kl 19.04
🏠 Fryshuset, Stockholm
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins spelar under fredagen borta mot Fryshuset Basket vilket kommer att bli den femte matchen av sju på tre hektiska veckor.

Norrköping har två förluster, Nässjö Basket och Jämtland Basket, men även två riktigt meriterande vinster mot Södertälje BBK och BC Luleå på de fyra första matcherna och nu vill man gärna ta en tredje raka vinst mot ligajumbon Fryshuset Basket. Ett Fryshuset som endast tagit en seger på sina 18 spelade matcher, men kommer från en knapp förlust mot Köping Stars (93-86).

För Norrköpings tränare Mikko Riipinens spelare gäller det att landa mentalt och ladda om för att undvika att gå på en mina. De senaste dagarna har spelarna fått sköta gymarbetet själva eftersom lagets fystränare Micke Stenbom enrollerats av svenska landslaget och befinner sig i skrivande stund i Podgorica, Montenegro, med damlandslaget.

Mikko Riipinen. Hur är känslan och den fysiska statusen så här inför den ”femte matchen” innan landslagsuppehållet?
– Känslan är bra. Spelarna gillar att det är många matcher. Vi har haft lite tid att vila vilket är viktigt i dessa perioder med många matcher. Då minuterna på match varierar väldigt mycket, så måste vi också anpassa träningen på individnivå lite.

Hur gör du för att få upp spelarna på tå igen efter två övertygande insatser?
– Spelarna är taggade och hungriga. Som jag nämnt tidigare så är det en väldigt tävlingsinriktad grupp som vill mycket. Det finns alltid spelare som vill förbättra sig och visa mer. Detta gör att hela gruppen är hungrig. Det finns flera saker vi vill förbättra, men också många saker vi gjort bra som vi vill ta med oss och bygga vidare på, vi måste hålla fokus och ta varje match för sig och gå all-in.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Fryshuset ser ut att ställa upp med bästa möjliga lag.

Inga rapporter om skador eller sjukdomar i Norrköping.

LÄS MER HÄR: 🔗
Fryshusets hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget