Fotograf: Robert Bjarnefeldt bjarnefeldtphotography.com

Inför: Köping Stars vs Borås Basket

Det har blivit dags för säsongens tredje möte mellan fjolårets succé-lag Köping Stars och regerande mästarna Borås Basket. Matchen ser du på SBLPlay.se – uppkast klockan 18.34!

🏀 KÖPING STARS 🆚 BORÅS BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 2 februari, kl 18.34
🏠 Karlbergshallen, Köping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Köping Stars vill närma sig mitten av tabellen i SBL, och en seger mot Borås Basket hemma i Karlbergshallen under tisdagskvällen skulle bidra.
– Men då krävs att hela laget kliver fram, inte enbart enskilda spelare, säger Köpings tränare Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis.

Senast mot Fryshuset briljerade Köpings lettiske forward Ernests Kalve med en stark insats. 19 poäng på nitton minuter räckte till och med för en plats i SBL:s ”Veckans lag”.

Individuella insatser i all ära, men ”Jotti” vill se en ännu starkare laginsats. Han tycker att förutsättningarna borde vara bättre i nuläget när spelartruppen i princip är intakt. Till skillnad från i höstas då Köping Stars hade ett flertal spelare på skadelistan.
– Trots att vi förlorade ett antal höstmatcher svarade vi för bra insatser. Men för segrar krävs större arbetsinsatser och i kväll mot Borås är det ett utmärkt tillfälle att visa det, säger “Jotti”.

Gustav Hansson är tillbaka efter ryggskadan som höll honom borta från segermatchen senast mot Fryshuset. Övriga i spelartruppen finns med, om än med en och annan mindre skavank hos några spelare.

Köping och Borås har 1-1 i inbördes möten den här säsongen efter premiärseger för Köping 76-66 hemma i Karlbergshallen och Borås-seger med 96-83 i Boråshallen. Jämnt alltså mellan de två lagen, och jämnt är det också mellan två av lagens viktiga pointguards, CJ Jackson i Köping och Marek Klassen i Borås. De två finns med i ligatoppen i såväl gjorda poäng som antalet assist.

Marek Klassen har för närvarande ett litet övertag över CJ Jackson i såväl skyttet som assist. Klassen snittar 19 poäng (trea i SBL) medan Jackson snittar 16 poäng. Klassen snittar sex assist (tvåa i SBL) medan Jackson snittar fem assist (femma). Intressant att se vem som vinner deras ”match-i-matchen” i kväll.

”Jotti” Nikolaidis vet vad som krävs för att knipa en seger mot förra säsongens svenska mästare Borås:
– Det gäller bland annat att bryta deras spelmönster, störa dem och få stopp på deras trepoängsskytte.

Borås snittar över 91 poäng i sina matcher, mest i SBL. Det blev hela 125 poäng mot Fryshuset för inte så länge sedan, vilket är säsongs högsta poängnotering. Ett varningens finger kan också höjas för guarden Avery Woodson som satte 39 poäng i en match häromveckan.

Borås coachas vanligtvis av Henrik Svensson, men det är osäkert om han följer med till matchen i Köping. Han har isolerats från sin spelartrupp och satt sig själv i karantän efter en närkontakt med person med konstaterad Covid-19. I avvaktan på Svenssons återkomst leds laget av Henrik Carlsson och Fredrik Ernmark.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Köping får tillbaka Gustav Hansson och väntas ställa upp med ordinarie lag.

Borås huvudtränare Henrik Svensson följer inte med till Köping. I övrigt väntas Borås ställa upp med samma lag som i de senaste matcherna.

LÄS MER HÄR: 🔗
Köpings hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget