Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket vs Umeå BSKT

Det är två lag med uppåtgående form som gör upp i Östersund under tisdagen. Matchen mellan Jämtland Basket-Umeå BSKT ser du direkt på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 UMEÅ BSKT
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 2 februari, kl 19.04
🏠 Östersunds Sporthall, Östersund
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Jämtland Basket har haft en något turbulent första hälft av SBL-säsongen. Lika delar Covid-karantäner, spelarbyten och en del skador har medfört att det har varit en del problem för coachstaben att ta sig dit man vill. Trots det så har Jämtland vunnit hälften av matcherna och skuggar topplagen med 2-3 matcher mindre spelade än lagen ovanför i en mycket jämn SBL-tabell.

SBL taktar nu in en två-matcher-per-vecka rytm resten av säsongen, förutom landslagsfönstret i slutet av februari.
– Det är tufft schema och inget som gynnar oss just nu, men vi måste fortsätta att pusha och jobba för varandra. Alla måste vara redo att bidra vilken minut som helst, säger Jämtlands tränare Adnan Chuk.

Under tisdagskvällen väntar alltså Umeå BSKT på hemmaplan. Ett Umeå-lag i form med vinster de senaste två omgångarna. Senast hemma mot Nässjö Basket kom Umeå tillbaka från underläge och kunde ledda av den poängsstarka guard-duon Nathan Dawit och Guim Exposito (50 poäng tillsammans) rycka iväg till en komfortabel 11-poängsvinst, 93-82. Detta trots att centern Germain Jordan saknades i laget. Umeå trampar stabil slutspelsmark och kan slå vilket lag som helst.

Jämtland kommer från två starka insatser mot Norrköping Dolphins på bortaplan och nämnda Nässjö hemma, som gav fyra viktiga poäng direkt efter det långa uppehållet. Oavsett om Germain Jordan kommer till spel eller ej, så har Jämtland ett längdövertag som man förstås vill utnyttja vilket inte alltid är enkelt.
– Det handlar också om att våra stora spelare måste ut på golvet och hantera Umeås skytte vilket innebär att det finns yta för attacker så det är inte självklart en fördel. Vi behöver bygga vidare på det kollektiva försvarsspelet där vi ligger rätt i positionerna och kommunicerar oavbrutet. Vi behöver ligga nära deras ”scoorers” från första sekunden. Offensivt så ser vi förstås möjligheter att hitta miss-matchsituationer som kan vara till vår fördel, säger Adnan Chuk.

Text: Jämtland Basket

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Jämtland har samtliga spelare att tillgå med reservation för Tré Bussey som har problem med sin fot. Sent beslut tas huruvida Bussey deltar eller ej.

Umeå saknar fortsatt forwarden Germain Jordan som är hemma i USA på grund av familjeskäl.

LÄS MER HÄR: 🔗
Jämtlands hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget