Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins vs BC Luleå

Veckans TV-sända SBL-match hämtar vi från Stadium Arena där Norrköping Dolphins under måndagen tar emot BC Luleå. Se matchen på SVT24 och på SVT Play – uppkast klockan 19.34!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 BC LULEÅ
🏆 SBL Herr
📆 Måndag 1 februari, kl 19.34
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SVT24 och SVT Play
💻 Livestatistik

Efter två förluster visade Norrköping Dolphins vad man är gjorda av då man i fredagens match borta mot ligasuveränerna Södertälje BBK reste sig, likt staden man kommer ifrån, som en fågel Fenix* ur elden och askan.

Norrköping Dolphins spräckte Södertäljes elva matcher långa svit utan förluster efter att definitivt ha avgjort under matchens andra hälft som man vann 17 poäng. I kväll måndag är det dags för TV-match mot en av favoriterna till SM-guldet, BC Luleå, ett lag som Norrköping slagit i två tajta matcher vid de tidigare mötena.

Coach Peter Öqvists BC Luleå kommer från två vinster mot Köping Stars och Borås Basket, men Norrköping är garanterat sugna att ta hem den tredje raka vinsten. Norrköping Dolphins vill å sin sida gärna hänga på Södertälje i kampen om förstaplatsen och man kommer till spel rejält boostade efter den sköna segern i fredags. Man gjorde en gedigen insats som dock inte visade vad man kan i sina bästa stunder, men ska ha cred för hur man genomförde matchen och speciellt då den andra halvleken.

Hur skönt var det att studsa tillbaka direkt efter de två torskarna?
– Självklart är det skönt och viktigt. Spelarna var väldigt laddade inför matchen. Däremot har vi tränat på som vanligt och inte gjort några större förändringar inför den här matchen. Vi fortsätter träna på liknande saker men vi försökte vara lite skarpare i vissa moment, säger Norrköpings tränare Mikko Riipinen.

Vad prioriterar ni inför kvällens match?
– Vi har kollat en del på video, återhämtat kropparna för att sedan kunna komma upp i fart och intensitet inför nästa match. Det har inte funnits särskilt mycket tid för vila men det har vi varit förberedda på. I perioder med tätt matchande är det viktigt att ha balans mellan långsiktig planering och känsla för dagsformen.

*Inskription på en stentavla vid entrén till rådhuset:
”Norrköping ödelades af fiender 1567 och 1719, af eld 1655. Staden har ofta härjats af eld och flod. Alltid har han dock, lik en fågel Fenix, med större fägring och styrka förnyat sig ur elden och askan.”

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

SVT sänder BC Luleås svåra bortamatch mot serietvåan Norrköping Dolphins. Då vill Luleå-laget spela med stort självförtroende.
– Vi känner oss nice, säger rookien Denzel George.

Under måndagen reser BC Luleå ned till Norrköping Dolphins för säsongens tredje möte. De två tidigare matcherna lagen emellan har slutat med dubbla segrar för Norrköping. Och för att BC Luleå ska lyckas vinna krävs en stark inledning.
– Vi måste komma dit och spela tufft försvar från början. Vi vill inte få en dålig start och måste leverera från början av matchen. Spela tufft försvar och dra i våra skott, säger rookien Denzel George.

Norrköping Dolphins amerikanske forward Terry Larrier har gjort sina två bästa matcher för säsongen mot just BC Luleå. 26 poäng i första mötet och 29 i det andra. Honom vill Luleålaget försöka bromsa under måndagen.
– Larrier är bra på att skjuta. En bra allmänt bra offensiv spelare som vi måste försöka få stopp på. (Adam) Ramstedt och (Kamau) Stokes är två spelare som vi också måste få stopp på. Det är nycklarna till matchen, säger George.

BC Luleå kommer från två raka segrar mot Borås Basket och Köping Stars. Självförtroendet som man byggt upp på sistone vill man ta med sig in i matchen mot tabelltvåan.
– Vi känner oss nice. Vi spelar med självförtroende och ska fortsätta med det nu, säger han.

Vad har funkat bra på sistone?
– Jag tycker att vi har plockat upp det i försvar bättre än innan. Vi har startat tufft och spelat hårt från början av matcherna istället för att vänta till efter andra halvlek.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping ser ut att kunna ställa upp med ordinarie manskap.

Luleå kommer till spel med samtliga spelare förutom lagkaptenen Tim Kearney.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget