Fotograf: Robert Bjarnefeldt bjarnefeldtphotography.com

Inför: Fryshuset Basket vs Köping Stars

En SBL-match återstår denna vecka och den spelas under lördagen där Fryshuset Basket får besök av Köping Stars. Matchen ser du självklart på SBLPlay.se – uppkast klockan 17.04!

🏀 FRYSHUSET BASKET 🆚 KÖPING STARS
🏆 SBL Herr
📆 Lördag 30 januari, kl 17.04
🏠 Fryshuset, Stockholm
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Efter två ligamöten i Karlbergshallen mot Fryshuset är det på lördagen dags för Köping Stars att bege sig till norra Hammarbyhamnen i Stockholm för match mot Fryshuset i hallen med samma namn.

Köping har tidigare under säsongen plockat klara två segrar (112-89 och 91-78) mot ligans jumbolag Fryshuset, varav den första var en riktig poängfest för Köping Stars. 112 poäng är också rekord för laget under de tre SBL-säsongerna.

Det ungdomliga stockholmslaget har i sin första SBL-säsong släppt till mest poäng av samtliga lag. Senast var det Borås som svarade för hela 125 poäng.

Fryshuset lät då tre-fyra av de mest tongivande spelarna, däribland Köpingsbekantingen Aleksa Solevic, vila. Månne det ha varit för att ladda batterierna för eftermiddagens match?
– Vi förväntar oss i alla fall att de kommer till spel idag, säger Köpings tränare Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis.

Köping låter Gustav Hansson vila med en krånglande rygg, men räknar med att Craig Victor II som haft känningar av en vad trots allt spelar. Craig vill nog gärna spela en hel match mot Fryshuset, för vem minns inte Craig Victors tolv minuter på planen och 18 poäng senast mot Fryshuset innan han stukade foten.

Alexander Larsson tåskada är mer eller mindre läkt, och Alexander kan också glädja sig att han fortfarande finns med i den landslagstrupp som i veckan skalats ned till 20 spelare inför kommande EM-kvalmatcher. Konkurrensen är hård då ytterligare sex spelare ska bort innan avresan till Turkiet. Köpings lagkapten Niklas Larsson försvann ur truppen i den senaste gallringen.

”Jotti” Nikolaidis var inte helt nöjd med defensiven senast i förlustmatchen mot BC Luleå, ej heller ett flertal kostsamma felbeslut under första halvleken.
– Vi ska inte göra sådana misstag.

Inför mötet med Fryshuset vill “Jotti” se sina spela täppa till defensiven, stoppa hemmalagets attacker och inte låta Fryshuset ha så lätt att komma in i tresekundersområdet.
– De är duktiga på att ta offensiva returer, men vi behöver inte försvara trepoängslinjen lika hårt som mot andra lag.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Fryshuset saknade flera av sina startspelare senast mot Borås, bland annat Aleksa Solevic, Leonard Halling-Ibo och Elias Desport.

Köping saknar Gustav Hansson som har problem med ryggen.

LÄS MER HÄR: 🔗
Fryshusets hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget