Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket vs Nässjö Basket

Stärkta av segern senast tar Jämtland Basket emot Nässjö Basket hemma i Östersund under fredagskvällen. Matchen ser du live på SBLPlay.se – uppkast klockan 20.04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 NÄSSJÖ BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 29 januari, kl 20.04
🏠 Östersunds Sporthall, Östersund
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Efter tisdagens nagelbitare då Jämtland efter två förlängningar lyckades vinna borta mot starka Norrköping Dolphins (92-88) är det årets överraskningslag – Nässjö Basket – som kommer till Östersunds Sporthall. Nässjö vann båda matcherna (i Nässjö) under hösten så det är ett Jämtland på jakt efter revansch i kväll.

Nässjö och tränare Joakim Källman är kanske det lag som fått ut mest av truppen hittills. Imponerande 11-7 i matchkvot och just nu på tredje plats i SBL är starka kort. Nu åkte man på en något oväntad förlust borta mot Umeå (93-82) tidigare i veckan, men i övrigt har vi sett en kämpande enhet där det fysiska och uppoffrande lagspelet har varit kännetecknande för smålänningarna.

Svenska stommen med Craig Lecesne, David Höök, Jordan Peltier och Abdou Medjedoub ger laget en identitet av en inställning att inget är omöjligt och att hårt jobb belönas.

För Jämtland gäller det att komma ut och matcha intensiteten, vara noggranna och kan man visa upp samma försvarsspel som i slutet av matchen mot Dolphins kan Östersundsfansen ha stora förhoppningar.
– Jag räknar med att vi kommer ut hungriga – vilket behövs mot Nässjö. Hemmaplan skall förstås vara en fördel för oss inte minst nu när vi har haft ett längre uppehåll och kommer från dubbla övertider senast. Den defensiva returtagningen ser jag som viktigt och att vi klarar av att hålla våra positioner i försvaret i övrigt. Vi har många vapen framåt och det handlar om att hjälpa varandra att komma till så bra avslut som möjligt, säger Jämtlands tränare Adnan Chuk.

I Jämtlandsleden är det osäkert om Tré Bussey kan spela på grund av känningar i sin fot. Det är just nu ”dag-till-dag” på point-guarden och det blir ett sent beslut. Övriga spelare skall vara tillgängliga.

Text: Jämtland Basket

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Jämtland har frågetecken för senaste nyförvärvet Tré Bussey som stod över matchen mot Norrköping i tisdags.

Nässjö saknade Keenan Gumbs senast mot Umeå.

LÄS MER HÄR: 🔗
Jämtlands hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget