Fotograf: Montage

Inför: Köping Stars vs BC Luleå

Basketmåndag på SVT rivstartar veckan. Framför oss har vi ett mycket intressant möte mellan Köping Stars-BC Luleå. Se matchen gratis på SVT Play – uppkast klockan 19.34!

🏀 KÖPING STARS 🆚 BC LULEÅ
🏆 SBL Herr
📆 Måndag 25 januari, kl 19.34
🏠 Karlbergshallen, Köping
📺 SVT Play
💻 Livestatistik

Under måndagskvällen kan du återigen avnjuta SBL-basket i SVT:s kanaler, denna gång på SVT Play och matchen mellan Köping Stars och BC Luleå.
– Det är kul att vår produkt kan ses av fler, säger Köpings tränare Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis som håller fast vid sedvanlig rutin och planering för match.

Köping Stars fans hade spetsat på att se sitt lag i en aviserad SVT-sändning i bortamötet med Jämtland Basket för snart en månad sedan. Men då slog coronan till i Jämtlands trupp, och Köpings spelartrupp fick efter inställd TV-match ta bussen hem från Östersund med en WO-seger, 20-0.

Så enkelt blir det inte att ta poäng ikväll, utan det lär krävas en rejäl arbetsinsats för att betvinga norrlandslaget.

Det har blivit delad pott i lagens två möten under säsongen. Luleå vann första mötet med 97-84 i en historisk första basketmatch på gummigolv i nya hallen i Köping bad & sport. Returmötet uppe i Luleå blev en rafflande tillställning som Köping Stars vann med en poäng, 87-86.
– Det var en av våra bättre matcher under säsongen. För en gång skull hade vi fullt lag, och vi använde oss av vår storlek. Vi lyckades genomföra vår defensiva plan och tog bort deras styrkor, säger ”Jotti” Nikolaidis.

”Jotti” hoppas givetvis på en upprepning ikväll.
– Det krävs att vi spelar smart basketboll.

I fredags blev det förlust mot serieledande Södertälje BBK efter att Stars tidigt hamnat i underläge, 96-80.
– Då är det svårt att vinna mot topplag, säger ”Jotti” som menar att laget trots allt fick sig en nyttig erfarenhet för framtiden.

Centern Alexander Larsson skadade en tå i tredje perioden, så pass illa att Stars-ledningen först fruktade en fraktur. Nu var det inte riktigt så illa, men Alexanders medverkan mot Luleå är osäker. Craig Victor II är fortfarande inte ”hundra” efter fotskadan men lär ändå komma till spel.

Luleå har fått tillbaka sin landslagsstjärna Denzel Andersson som också imponerade stort i återkomsten mot Borås Basket. Han spelade näst intill non-stopp och svarade för 14 poäng och åtta assist när Luleå vann med 100-93. En annan som Köping för se upp med är Toure Murry med sina 30 poäng mot Borås. I mötena med Köping Stars har Murry varit bäste poängplockare för Luleå med 20 respektive 25 poäng.

Prestigefyllt lär det bli mellan bröderna Hansson som har en egen ”match-i-matchen”. Spelfördelaren Gustav är ju en energisk guard och pricksäker skytt i Köping, och lillebror Daniel i Luleå är en viktig pusselbit i Luleås lagbygge.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

SVT Play sänder när BC Luleå möter Köping Stars på bortaplan. Då vill Luleålaget börja bygga en segersvit.
– Om vi skjuter i bollen så borde det gå bra”, säger guarden Daniel Hansson.

I fredags lyckades BC Luleå besegra Borås Basket på hemmaplan (100-93). Redan under måndagen är det matchdags igen när Luleålaget möter Köping Stars i Karlbergshallen.
– Köping är ganska stora så det gäller att vi kontrollerar returerna. Vi måste också vara aggressiva på den offensiva planhalvan, säger Daniel Hansson.

Nu vill alltså BC Luleå börja bygga en segersvit. Och för att man ska kunna vinna mot stora Köping, som spelar ett kompakt försvar, krävs bollrörelse och att trepoängsskyttet fungerar.
– De spelar bra försvar. Men om vi skjuter i bollen så borde det gå bra, säger Hansson.

Hur gör man för att komma till rätt skottlägen?
– Det gäller att röra bollen mycket och få alla inblandade. Då kommer vi att få bra skottlägen. Om Jonte (Arvidsson) passar bollen så kanske vi kan få något bra. Annars blir det svårt”.

Köping Stars har fyra viktiga importspelare i truppen. Bland annat nye guarden Jonah Mathews som är en erkänt stark trepoängsskytt. BC Luleå behöver även kunna sakta ned den amerikanske guarden och spelfördelaren C.J. Jackson.
– Det gäller att vi håller dem framför oss. De har många bra en mot en-spelare och rör bollen bra. De kommer att utnyttja om vi gör några misstag.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Köping har frågetecken för Alexander Larsson som skadade en tå mot Södertälje senast.

Luleå kommer till matchen med samtliga spelare redo.

LÄS MER HÄR: 🔗
Köpings hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget