Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Nässjö Basket vs Norrköping Dolphins

Norrköping Dolphins åker idag ner till småländska höglandet för att ta sig an ligatrean Nässjö Basket. Matchen ser du live på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 22 januari, kl 19.04
🏠 Nässjö Sporthall, Nässjö
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Nässjö och Norrköping har mötts två gånger tidigare denna säsong där första mötet i Nässjö Sporthall blev en storseger från Norrköpings sida där man inte lämnade ifrån sig en enda period (91-62), medan det andra mötet i Stadium Arena blev en tuff uppgörelse som till slut vanns av hemmalaget med 73-68. Det är två lag som överraskat stort hittills vilket tabellplaceringarna vittnar om.

Nässjö har två raka segrar varav den senaste kom mot en av guldfavoriterna Borås Basket i fredags, men Norrköping Dolphins har en fem matcher lång svit av segrar, och man inleder nu andra halvlek av grundserien med en tredje match mot Jocce Källmans Nässjö Basket. Norrköpings senaste match, förra fredagen, var en tuff tillställning som man till slut kunde gå segrande ur.

Norrköpings tränare Mikko Riipinen har haft en bra vecka där man kunnat förbereda sig inför fortsättningen av grundserien och man går, till att börja med, fullt fokuserade in i fredagens match.

Mikko Riipinen. Vad betyder det att ni har haft en hel vecka på er för återhämtning och träning?
– Det betyder att vi inte behövt prioritera. Vi har hunnit med vila, återhämtning, vara i gymmet, fokusera på utveckling och förbereda oss inför nästa match. Det är bra att få med alla delar.

Hur bra koll har du på detta Nässjö Basket som fått förstärkning sedan förra mötet?
– Vi lägger mest tid på att förbättra vårt eget spel men självklart har vi hyfsad koll på hur Nässjö vill spela. Dom har gjort några förändringar i truppen men hur dom vill spela är fortfarande liknande. Dom är ett tufft och stort lag som är väldigt bra på returer som spelar aggressivt och fysiskt i försvar. Vi behöver ta kampen fysiskt men också vara bra på att använda vår snabbhet och kreativitet.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Så här säger Nässjö-tränaren Joakim Källman inför kvällens match:
– Tredje matchen i januari och återigen hemmamatch mot Norrköping. Efter att vi fått en vecka på oss att förbereda oss och återhämta oss efter vinsten mot Borås i fredags så känner vi oss redo att ta oss an serieledarna Norrköping.
– De två senaste mötena med Norrköping har slutat med förlust för oss och senast i Stadium Arena kom vi inte upp i de tempo som vi ville och Norrköping kunde sakta ner sitt anfall på ett effektivt sätt (med bara 80 bollinnehav, lägsta siffran för säsongen) så dikterade de tempot i matchen på ett bra sätt. Viktigt för oss är att klara av att sätta hög press på Norrköping från början men också tvinga dem till tuffa avslut så matchen spelas i de tempo som vi vill.

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Nässjös nyförvärv Sheriff Drammeh gjorde debut i fredags med bland annat sju poäng på 16 minuter. Däremot spelade inte Keenan Gumbs, återstår att se om han är tillbaka i kväll.

Norrköping har inte rapporterat om några skador eller sjukdomar inför kvällens match.

LÄS MER HÄR: 🔗
Nässjös hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget