Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Inför: BC Luleå vs Borås Basket

Här är BC Luleås stora glädjebesked inför fredagens hemmamatch. Hemvändaren Denzel Andersson debuterar mot Borås Basket. Matchen ser du live på SBLPlay.se – uppkast klockan 18.04!

🏀 BC LULEÅ 🆚 BORÅS BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 22 januari, kl 18.04
🏠 Luleå Energi Arena, Luleå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Under torsdagen blev det klart att Denzel Andersson gör debut mot Borås Basket. Andersson får sig en grannlaga uppgift när BC Luleå möter Sjuhäradslaget i Luleå Energi Arena under fredagen.
– Det ska bli kul! Det är skönt att börja med första matchen hemma. Nästa är borta mot Köping så att börja hemma hade varit skönt både för mig och laget, säger Denzel Andersson.

Den 24-årige landslagsforwarden har befunnit sig i Luleå, och tränat med laget, sedan slutet av december. Han är med andra ord väl uppdaterad på vad BC Luleå vill göra både offensivt och defensivt.
– Jag var inte i Italien så länge. Jag kommer ihåg det mesta. Alla motion-spel och spel från förra året kommer jag ihåg. Det har gått bra hittills, säger Andersson.

BC Luleå kommer till matchen med två raka förluster. Gästande Borås Basket har torskat tre matcher på rad. Under fredagen ska med andra ord en förlustsvit förlängas – och en annan avbrytas.

Och för att BC Luleå ska lyckas vinna krävs det att man får kontroll på Borås Baskets trepoängsskytte. Borås är det lag i SBL som skjuter flest treor per match (35.56) och har dessutom näst högst procent (40.42).
– Det är ett lag som gillar att skjuta bollen. Deras guards till stora spelare gillar att skjuta. Samtidigt är de stora inside och duktiga på att ta returer. Det gäller att vara fysiska, fokuserade i försvar, veta vilka man håller och vilka som är skyttar, säger han.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Luleå ser ut att ställa upp med bästa möjliga manskap. Notera att amerikanen A.J. Davis fått lämna laget.

Borås saknade stjärnspelaren Marek Klassen i onsdags på grund av sjukdom, han tränade dock igår och ska vara redo för matchen i kväll.

LÄS MER HÄR: 🔗
Luleås hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget