Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Södertälje BBK vs Borås Basket

En härlig fajt väntar under onsdagskvällen när glödheta Södertälje BBK tar emot fjolårets mästare Borås Basket. Matchen ser du bäst live på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 SÖDERTÄLJE BBK 🆚 BORÅS BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Onsdag 20 januari, kl 19.04
🏠 Täljehallen, Södertälje
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Som en följd av de matcher som flyttats på grund av covid-19 blir det intensivt matchande för Södertälje. Förra veckan blev det match både fredag och söndag. Den här veckan blir det också två matcher, med match både i kväll onsdag och på fredag. Först ut är Borås som kommer på besök i Täljehallen. Södertälje vill såklart utkräva revansch från när lagen möttes senast (97-75 till Borås).

Trots ett avbrott på grund av covid-19 stod Södertälje för en riktigt stark helg när de vann övertygande över BC Luleå både i fredags och lördags.
– Grabbarna var verkligen spelsugna, det märktes. Fredagsmatchen var lite upp och ner, söndagsmatchen var mer stabil från vår sida. Tyckte vi också kändes fräschare i söndagsmatchen, som att vi orkade mer än Luleå, säger Södertälje-tränaren Ludwig Degernäs.

Degernäs mannar har nu nio raka segrar, vilket bygger upp självförtroendet.
– För varje seger stärker vi vårt självförtroende. Tycker det märks på vårt spel också, spelarna spelar med större självförtroende och då får vi större flyt i vårt spel. Men det är inget som kommer av sig själv, det kommer från hårt jobb, säger Ludwig Degernäs.

Nu väntar alltså Borås för Södertälje och när lagen möttes förra gången blev det Boråsseger med hela 97-75, efter ett trepoängsskytte som inte Södertälje kunde matcha. Borås sänkte 18 treor mot sex för de gröna.
– De är väldigt samspelta, framför allt deras förstafemma, som är väldigt stark med Marek Klassen i spetsen. De har byggt ett lag med många offensiva hot som är bra 1-1 spelare, det gör att man inte bara kan fokusera på en spelare, säger Degernäs.

Till matchen mot Borås är Södertälje-guarden Trevin Parks och assisterande coachen Sergi Brugué Garcia tillbaka efter varit satta i karantän i över två veckor på grund av covid-19.

Vad kommer bli viktigt för er mot Borås?
– Det viktigaste för oss kommer bli vårt lagdefence, Klassen och Avery Woodson styr mycket av Borås tempo så dom kommer vi behöva hantera. Tycker vi har kontrollerat tempot bra i de senaste matcherna och det behöver vi fortsätta med. Borås har många duktiga skyttar och de skjuter fler trepoängare än tvåpoängare. Vi kommer inte kunna hindra dem från att skjuta, men vi behöver tvinga dem att skjuta från lägen de inte är bekväma i, stressade skott, så vi kan få ner deras skottprocent, avslutar Ludwig Degernäs.

Text: Rikard Aspegren (Södertälje BBK)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Södertälje får som sagt tillbaka Trevin Parks och ser därmed ut att kunna ställa upp med ordinarie lag.

Borås kommer fortsatt till spel utan långtidsskadade Simon Gunnarsson och Fredrik Andersson.

LÄS MER HÄR: 🔗
Södertäljes hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget