Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Södertälje BBK vs BC Luleå

I fredags stod Södertälje BBK som segrare. Under söndagen väntar veckans andra rond mellan Södertälje BBK-BC Luleå. Matchen ser du bäst live på SBLPlay.se – uppkast klockan 16.04!

🏀 SÖDERTÄLJE BBK 🆚 BC LULEÅ
🏆 SBL Herr
📆 Söndag 17 januari, kl 16.04
🏠 Täljehallen, Södertälje
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

I fredags var Södertälje BBK tillbaka på planen igen efter att inte ha spelat match sedan den 30 december. Det blev seger mot BC Luleå med 82-73. Men inte ens två dygn senare är det dags igen för match och även den här gången är det Luleå som kommer stå för motståndet.

Efter misstänkt smittspridning i Södertälje samt att två personer testade positivt för covid-19 pausades basketverksamheten helt under över en veckas tid tidigare i januari. Det resulterade i att de två första matcherna under 2021 fick skjutas på framtiden. Det fanns såklart en oro att lagets fina form innan årsskiftet skulle rubbas, när Södertälje var tillbaka på planen igen i fredags mot Luleå. Men Södertälje stod återigen för en stabil insats, och då fick man ändå ändå klara sig utan sin amerikanske guard Trevin Parks som fortsatt är i karantän. I Trevin Parks frånvaro klev SBBK:s lagkapten Martin Pahlmblad fram och såg med sina 21 poäng till att SBBK kunde vinna mot Luleå.
– Martin har haft en bra vecka och i en ovan roll går han in och presterar och tar utmaningen att spela pointguard, det är starkt, säger Södertälje-tränaren Ludwig Degernäs.

Men enligt coach Degernäs var det framför allt i försvaret som SBBK vann fredagens match.
– Vårt lagförsvar klickar bra igen och jag tycker att det maler ner dem. De såg trötta ut till slut och det tycker jag inte att vi gjorde. Hur vi spelar i 40 minuter gav den här vinsten.

När Martin Pahlmblad själv får frågan om sin insats väljer han dock istället att lyfta Samuel Berkelund.
– Man får inte glömma bort en spelare som “Samme” som är otroligt viktig för oss. Han tar viktiga returer och lösa bollar, sådant som inte är så glamouröst och som kanske heller inte uppfattas av publiken, säger Pahlmblad till Länstidningen i Södertälje.

På söndag eftermiddag är det dags igen för match mot BC Luleå. Då måste SBBK också stoppa Luleås Touré Murry som i fredags var tillbaka på planen efter att ha missat matchen innan på grund av skada. Den förre NBA-spelaren (han spelade säsongen 2013-14 med New York Knicks) var fredagens bäste poängplockare med sina 28 poäng.
– Han är jätteduktig, men vi lät honom också ta skott som vi vill att han tar. Missar han dessa skott sugs luften ur deras lag en aning… Men ah, 28 poäng är mycket och vi kan inte låta honom göra så många på söndag igen, säger Pahlmblad.

För att SBBK ska kunna vinna den nionde matchen i rad handlar det enligt coach Degernäs mycket att kunna behålla fokus.
– Det stora nu är att bibehålla fokus. När det är så kort tid kan man inte ändra så mycket, det är några detaljer defensivt och offensivt, säger Degernäs.

Text: Rikard Aspegren (Södertälje BBK)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Med undantag från Trevin Parks, som fortfarande saknas på grund covid-19 ställer Södertälje upp med fullt manskap.

Luleå har frågetecken för Steven Davis som endast spelade tio minuter i fredags på grund av ryggproblem, återstår att se om han kan spela idag.

LÄS MER HÄR: 🔗
Södertäljes hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget