Fotograf: Montage

Inför: Norrköping Dolphins vs Köping Stars

Efter ett drygt två veckor långt matchuppehåll är det nu äntligen dags för Köping Stars att inleda 2021 när laget i kväll gästar Norrköping Dolphins. Se matchen live på SBLPlay.se – uppkast klockan 18.04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 KÖPING STARS
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 15 januari, kl 18.04
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Serieledande Norrköping Dolphins kommer från en riktigt skön seger i lördags borta mot Borås Basket (106-100) och i kväll är det så dags för det andra mötet i Stadium Arena mot Köping Stars som just nu ligger på en sjätte plats, i en lätt haltande tabell, med sina sju segrar på femton spelade matcher.

I det första mötet i slutet av november vann Norrköping en, hyfsat jämn men, småstökig tillställning med åtta poäng, 87-79. Köping har inte spelat någon match hittills i år beroende på att man fick en seger på walkover med 20-0 mot ett coronadrabbat Jämtland Basket i årets första omgång.

Årets överraskningslag Norrköping Dolphins leder ju ligatabellen med fyra poäng före Södertälje BBK som dock har tre matcher färre spelade. Norrköping har inte förlorat sedan i början av december och i senaste matchen mot Borås visade man sin offensiva styrka genom att ha sex spelare på dubbla siffror. Harmonin i laget är total och man ser att spelarna verkligen gillar att spela med, och för, varandra vilket man åter vill visa i kvällens match mot Köping.

Mikko Riipinen, tränare i Norrköping. Har ni landat fysiskt och mentalt efter den gedigna insatsen mot Borås?
– Det gjorde vi ganska snabbt. Det var en tuff match så vi har vilat lite efter den. Vi har noga tagit med oss de sakerna vi gjorde bra, men också tittat på förbättringspunkterna för att ha med oss in i framtiden. Vi har en process för hur vi behandlar spelade matcher och hur vi sedan går vidare till nästa match.

Vad kommer att bli viktigt att kunna hantera mot Köping Stars?
– Flera saker behöver göras bra. Bland annat “postförvaret” och returtagningen. De har flera skyttar som vi behöver bevaka extra noga också. Vi behöver dessutom vara duktiga på att veta vad var och en av deras spelare är duktiga på.

Vilken känsla har du så här i halvtid av årets ligasäsong?
– Vi har tydliga punkter när vi försöker utvärdera med lite mer helhetsperspektiv. Detta är inte ett av de tillfällena. Vi tar vecka för vecka, men jag tycker att vi gjort flera saker väldigt bra så här långt. Vi har varit duktiga på att flera spelare på plan ständigt är ett hot och kan skapa övertag. Vi har haft en bra variation på vem eller vilka som spelat huvudrollen i matcherna, vi har varit bra på att förstå att alla saker gör skillnad och alla spelare gör skillnad. Vi behöver bli jämnare och mer effektiva, men också fortsätta utveckla vår flexibilitet.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

***
16 dagar sedan match – inte undra på att det är ett spelsuget Köping Stars som under fredagen åker till Norrköping för ett SBL-möte med Dolphins. Mest spelsugen? Inte så oväntat är det nyförvärvet Jonah Mathews som blev snuvad på sin premiär när Covid-19 drabbade motståndarna i Jämtland Basket och matchen ställdes in. Nu blir det istället premiär för 191 centimeter Jonah mot serieledarna Norrköping på bortaplan.
– En härlig utmaning, menar Jonah som inte har något emot att möta topplaget redan i första matchen i Stars linne.

Läs mer här: Mathews i debut mot serieledarna

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping ser ut att kunna mönstra ordinarie manskap.

Köping kommer till spel utan Craig Victor II, men truppen i övrigt är intakt.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget