Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Borås Basket vs Norrköping Dolphins

Toppmöte väntar i Boråshallen under lördagskvällen när trean Borås Basket gästas av serieledande Norrköping Dolphins. Köp hem matchen och se den live på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 SBL Herr
📆 Lördag 9 januari, kl 19.04
🏠 Boråshallen, Borås
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins går som tåget för närvarande och man har avfärdat BC Luleå borta och de två bottenlagen Fryshuset Basket och Umeå BSKT med marginal men nu väntar Borås Basket, en av de största favoriterna till SM-guldet.

Norrköpings tränare Mikko Riipinen har haft stora möjligheter att ge gott om speltid till alla spelare under de tre senaste matcherna mycket beroende på skador och givetvis på hur matcherna sett ut. Norrköping Dolphins agerande och genomförande av matcherna har stundtals varit riktigt publikfriande men även med effektivt spel. Det finns många i laget som har klivit fram och visat vad de kan på sistone, inte minst poängmässigt där Terry Larrier och Phil Carr har briljerat i två matcher men även David Jolinder som sänkte 17 sköna poäng, varav tolv under andra perioden mot Umeå, vilket innebar personbästa i SBL.

Borås och Norrköping möttes i slutet av oktober nere i Boråshallen i en lågpoängsmatch som östgötarna vann med 68-67 efter att Borås varit 13 poäng upp inför sista perioden, men där Norrköping höll hemmalaget på otroliga sex poäng under de tio sista minuterna samtidigt som man själva sänkte 20 poäng och kunde vända och vinna.

Mikko Riipinen. Hur ska ni få stopp på ligans mest skjutglada lag från trepoängslinjen?
– Det är ingen lätt uppgift och det krävs hårt jobb och koncentration från oss som lag men också från många spelare individuellt. Vi kommer också behöva spela bra försvar på deras attacker mot korgen som ofta öppnar upp för trepoängsskott.

Vad betyder det att du kunnat rotera manskapet så pass mycket som har skett på sistone?
– Det är viktigt ur flera perspektiv. Dels är det bra för dom yngre och mer oerfarna spelarna som får känna på hur det är att spela på den här nivån. Det är utvecklande för många spelare vilket i förlängningen förhoppningsvis leder till att vi får ett ännu bredare lag. Det är självklart också bra att vi kan vila spelare ibland.

Så här säger Borås tränare Henrik Svensson till Borås Tidning inför kvällens match:
– Det var väntat på förhand att Norrköping skulle vara ett topplag. Det här är en bra, hård och viktig match. Jag hoppas den även blir kul… Det är ett tag sedan vi spelade senast. Når det inte blev någon match mot Södertälje fick vi göra om planeringen. Vi har tränat på bra, och alla är friska och hela. Når det blir sådana här perioder får man köra extremt mycket tävlingsmoment i träningen för att hålla uppe ett bra humör. Det skall bli spännande att se hur vi står oss.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Borås har inga nya skador eller sjukdomar, notera att Fredrik Andersson och Simon Gunnarsson är långtidsskadade.

Norrköping ser ut att ställa upp med ordinarie manskap.

LÄS MER HÄR: 🔗
Borås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget