Fotograf: Montage

Inför: Norrköping Dolphins vs Umeå BSKT

Årets första match spelas i Stadium Arena där Norrköping Dolphins gästas av Umeå BSKT. Köp matchen och se den live på SBLPlay.se – uppkast klockan 17.34!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 UMEÅ BSKT
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 5 januari, kl 17.34
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Samma säsong men nytt år och nya möjligheter att fortsätta hänga på i ligatoppen för Norrköping Dolphins som under tisdagen tar emot ett av de lag som, hittills under säsongen, har slagit Dolphins.

Umeå BSKT har på sina 14 matcher tagit fyra poäng varav två från just Norrköping Dolphins då man vann, uppe i Umeå Energi Arena, en tät match efter förlängning (108-107). Nu vill Dolphins ställa saker och ting tillrätta hemma i trygga Stadium Arena. Terry Larrier, Kamau Stokes och Phil Carr gjorde alla 20 poäng eller mer senast mot Fryshuset där Phil Carr även stod för en “dubbel-dubbel” liksom Norrköpings egen Lucas Lindh.

Norrköpings tränare Mikko Riipinen. Vad har ni uttalat för nyårslöfte inför det nya året och resten av säsongen?
– Vi har tillsammans pratat om att vi som lag har långt kvar till vårt tak och vi tycker att det finns många saker vi kan förbättra. Vi ska jobba hårt för att vara mer effektiva, lite mer stabila för varje match som går och behålla alla delar vi gjort framgångsrikt så här långt.

Har både du som coach och spelarna haft möjlighet att fira nyår och hur har förberedelserna sett ut inför matchen mot Umeå?
– Vi har haft lite ledigt men inte särskilt mycket. Vi har vilat lite för att sen lägga lite tid i gymmet, på utvecklande träning och sen på att förbereda oss inför Umeå. Det kommer bli en tuff match.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Idag är det dags för årets första match. Umeå reser söderut för att möta Norrköping Dolphins. Sist lagen stod inför varandra gick matchen till övertid där Umeå vann med 108-107. Inför kvällens match framhäver Umeå BSKT:s Caroline Muzito-Bagenda vikten av att laget fortsätter att följa spelplanen och arbeta tillsammans.
– Vi har de senaste matcherna tagit stora steg framåt och mycket tack vare att alla i laget letar efter det bästa avslutet i varje anfall. Alla känner sig delaktiga och då presterar vi som bäst i både anfall och försvar.

I Umeås senaste match hade de otur med både anfall och försvar vilket resulterade i en förlust mot Köping med resultatet 97-77. Norrköpings senaste match var mot Fryshuset där de lyckades plocka hem två poäng efter en vinst med 103-76. Norrköping placerar sig för närvarande på en andraplats i tabellen med 20 inspelade poäng på 13 spelade matcher. Umeå ligger fortfarande på en åttondeplats med två vinster och 12 förluster.

För att knipa två poäng berättar Muzito-Bagenda hur de måste kontrollera flera av Norrköpings viktigaste spelare:
– Norrköpings nummer åtta Felix Terins är en viktig spelare och kan bli riktigt het när det kommer till att sätta trepoängare. Även nummer tre, Kamau Stokes, är en nyckelspelare för dem då många av spelen går via honom, både i anfall och försvar. Givetvis måste vi också kunna kontrollera deras nummer ett, Adam Ramstedts, i PnR situationer.

Text: Daniel Arnkvist och Erika Larsson (Umeå BSKT)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping har i de senaste matcherna spelat utan sin stjärnforward Adam Ramstedt. Oklart om han är tillbaka ikväll.

Umeå verkar kunna ställa upp med ordinarie lag. Notera att Guim Exposito är tillbaka efter skada och Omar Krayem lämnat laget.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget