Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå vs Fryshuset Basket

För andra gången den här säsongen får BC Luleå under tisdagskvällen besök av nykomlingen Fryshuset Basket. Köp hem matchen och se den live på SBLPlay.se – uppkast klockan 18.34!

🏀 BC LULEÅ 🆚 FRYSHUSET BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 5 januari, kl 18.34
🏠 Luleå Energi Arena, Luleå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Adam Rönnqvist har hittills gjort sin bästa SBL-säsong i karriären. Han leder BC Luleå poängmässigt med 18 per match. Rönnqvist snittar även 3,5 assists per match och skjuter imponerande 45,8 procent från trepoängslinjen.

Men på sistone har den 30-årige guarden imponerat extra mycket. Han snittar hela 24,6 de senaste tre matcherna och det finns en hemlighet bakom succén. För tre veckor sedan började han att träna basket med långbyxor.
– Det har jag. Jag tycker att det är lite kallt i hallen så det är skönt att bli varm med brallor, säger Adam Rönnqvist.

Du snittar 24,6 poäng per match efter att du börjat träna med långbyxor.
– Jaså? Ja, jag ska söka dispens för att få spela matcher med byxor kanske.

Hur känns det att spela basket med långbyxor?
– Man blir varm snabbare och det gillar jag. När kroppen är varm är det lättare att spela.

En hemlighet bakom succén?
– Ja, absolut.

Under tisdagen tar BC Luleå emot Fryshuset Basket på hemmaplan i den första matchen under 2021.

Luleålaget har mött nykomlingen en gång tidigare den här säsongen, också hemma i Luleå Energi Arena, då slutade det med seger trots en seg start (92-78).
– Det blir kul. Vi ska komma ut med lite mer energi än förra gången vi mötte dem. Då var det lite platt och de spelade aggressivt. Vi har fokuserat på försvarsspel mot ett lag som springer väldigt mycket.

Fryshuset Basket är ett ungt lag som spelar med hög energi. Och den spelare som framför allt sticker ut är guarden Aleksa Solevic. Han leder sitt lag i poäng per match (17,3), assists per match (7,2) och returer per match (7,6).
– De tar mycket returer, krigar på och ger aldrig upp. Små och snabba också. Gillar att springa golvet. Det blir en handfull, säger Rönnqvist.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Luleå saknade sin lagkapten Tim Kearney mot Nässjö i förra matchen, återstår att se ifall han är tillbaka ikväll. Toure’ Murry kommer inte spela då han dragit på sig en sträckning i baksida lår och beräknas bli borta i två till tre veckor.

Fryshusets Beni Fungula har i veckan lämnat laget för att återvända till USA och gå på college.

LÄS MER HÄR: 🔗
Luleås hemsida inför matchen
Fryshusets hemsida inför matchen

Dela inlägget