Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins vs Fryshuset Basket

Året ska avslutas och i Stadium Arena tar Norrköping Dolphins emot nykomlingarna Fryshuset Basket. Köp hem matchen och se den live på SBLPlay.se – uppkast klockan 18.04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 FRYSHUSET BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Onsdag 30 december, kl 18.04
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Ett kraftigt brandskattat Norrköping Dolphins stod för en praktinsats i söndags när man besegrade BC Luleå på bortaplan och man har knappt hunnit landa förrän det är dags för Fryshuset Basket hemma i Stadium Arena i årets sista match.

Adam Ramstedt, Kamau Stokes och Hampus Åhlin kunde av olika anledningar inte komma till spel, men de som fanns tillgängliga visade verkligen vad man är gjorda av. Läget i laget ser förhoppningsvis betydligt bättre ut inför dagens match som blir den andra lagen sinsemellan, där den första uppe i Fryshuset vanns av Dolphins i en lågpoängsmatch med 79-67. Dolphins hänger på i ligatoppen medan Fryshuset Basket har det tuffare och man har endast tagit en vinst på sina tolv spelade matcher. Dolphins vill gärna avsluta året på ett snyggt sätt genom att försöka ta sin tionde seger på 13 matcher.

Norrköping tränare Mikko Riipinen. Hur hinner ni ladda om till i kväll med tanke på att ni knappt hunnit hem?
– Man får prioritera. Flera spelare gick väldigt tunga minuter och vi reste hem väldigt tidigt dagen efter så vi har priotiterat vila och att få igång kroppen igen. Vi har även kollat en del video.

Kommer du att få huvudbry med att ta ut starterfemman nu med tanke på hur grabbarna skötte sig senast?
– Nej. Dom som startar är inte nödvändigtvis dom som spelat eller tränat bäst. Det kan vara taktik inblandat eller dom som vi tror startar matchen bäst för oss.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping saknade Kamau Stokes och Hampus Åhlin som båda var sjuka i söndags mot Luleå, återstår att se om duon är tillbaka i kväll. Adam Ramstedt satt kvar på bänken hela matchen.

Fryshuset har inga rapporter om skador eller sjukdomar.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Fryshusets hemsida inför matchen

Dela inlägget