Fotograf: Montage

Inför: Nässjö Basket vs BC Luleå

Fjärdeplacerade Nässjö Basket får under onsdagskvällen besök av femman BC Luleå. Köp hem matchen och se den live på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 BC LULEÅ
🏆 SBL Herr
📆 Onsdag 30 december, kl 19.04
🏠 Nässjö Sporthall, Nässjö
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

I söndags förlorade BC Luleå med två poäng på hemmaplan mot topplaget Norrköping Dolphins (87-85). Under onsdagen väntar en ny utmaning i form av en av säsongens svåraste bortamatcher – mot Nässjö Basket.
– En riktigt bra uppgift för där vi är nu. Med tanke på starten förra gången när vi inte kom upp i den intensitet och energi som vi önskade. Som Nässjö har lirat i år har de gjort det väldigt bra. Bra tryck, bra intensitet och bra fysik i försvaret, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

Vad drog vi för lärdomar av matchen mot Norrköping?
– Generellt är det försvaret som ska förbättras. Vi gör ändå 85 poäng på hemmaplan och det måste räcka till vinst.

Och det är just defensiven som BC Luleå fokuserat på inför bortamötet med Nässjö Basket. Smålandslaget, som ligger på fjärde plats i tabellen, har mycket storlek i truppen och är ett av SBL:s bästa lag när det kommer till returtagning.
– Det kommer så klart att vara fokus på försvar och returtagningen inledningsvis. Och om det är något gäng man behöver matcha energin mot så är det Nässjö. Tufft – men också precis det vi behöver, säger Öqvist.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Så här säger Nässjös tränare Joakim Källman inför kvällens match:
– Efter matchen mot Södertälje har vi återhämtat oss. Vi har även spenderat mycket tid att titta på vad Luleå vill göra och lagt upp en matchplan som ger oss bästa möjliga chans att vinna. Viktigt för oss idag blir den mentala biten, vi vet att vi möter ett mycket bra lag med mängder av kvalitetsspelare. Luleå är ett lag som kan gå på en run när som helst och får de momentum är de väldigt svåra att stoppa. Så att mentalt värdera våra avslut, orka spela fysiskt försvar i 40 minuter blir väldigt viktigt denna matchen.

– Nyckelspelaren i Luleå heter Adam Rönnqvist, en spelare som är kapabel att göra poäng så fort han kommer över halva planen. Det är väldigt viktigt att vi gör ett fysiskt jobb på honom från minut ett för att trötta ut honom och försvåra hans avslut så mycket som möjligt.

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Nässjö ser ut att kunna ställa upp med samma lag som i helgen mot Södertälje.

Luleå kommer till spel utan lagkaptenen Tim Kearney och rookien Jacob Månsson.

LÄS MER HÄR: 🔗
Nässjös hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget