Fotograf: Robert Bjarnefeldt

Inför: Köping Stars vs Umeå BSKT

I årets sista match får sjuan Köping Stars besök av åttondeplacerade Umeå BSKT. Matchen ser du bäst live på SBLPlay.se – uppkast klockan 17.44!

🏀 KÖPING STARS 🆚 UMEÅ BSKT
🏆 SBL Herr
📆 Onsdag 30 december, kl 17.44
🏠 Karlbergshallen, Köping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

I kväll får Köping Stars chansen att åter visa upp sig från sin allra bästa sida – precis som när laget senast mötte Umeå BSK i Karlbergshallen i mitten av november. Segern skrevs till hela 90-67 efter att Köping punkterat tillställningen med en magnifik första halvlek – ledning med hela 29 poäng, 52-23.

Köpings tränare ”Jotti” Nikolaidis ger sin förklaring till den stora segern:
– Vi spelade bra försvar och hade en bra dag. Umeå hade en dålig dag.

I kväll är det en ny match, och Köping Stars har skakat av sig förlusten mot Borås i lördags kväll. Samtliga tio i spelartruppen fanns med på golvet under gårdagskvällens träning, och ”Jotti” Nikolaidis andas tillförsikt, särskilt som spelarna inte längre lider av akuta skador.
– Vi ska fortsätta hålla Umeå bakom oss i tabellen, säger ”Jotti”.

Umeå BSKT har haft en tuff säsong hittills i SBL, och har inte vunnit någon match sedan början av november. Den gången slog Umeå topplaget Norrköping, så visst finns kvaliteter i laget. Köping Stars har bland annat att hålla koll på skicklige Nathan Dawit som tre veckor i rad tagits ut i ”Veckans Lag” i SBL. Dawit svarade för 34 poäng mot Jämtland Basket i förra matchen, och ligger tvåa i SBL:s poängliga med drygt 19 poäng i snitt.

Umeås tränare Boris Balibrea förklarar på klubbens hemsida att Umeå i mötet med Köping Stars måste undvika ”dumma misstag”, och att laget måste hålla extra koll på CJ Jackson, Niklas Larsson och Craig Victor II.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Nyförvärvet Jonah Mathews landade i Köping i natt och siktar på att göra debut i måndagens TV-match borta mot Jämtland.

Umeå fick tillbaka Guim Exposito efter skada senast. Omar Krayem som hade korttidskontrakt har lämnat klubben för spel i Österrike.

LÄS MER HÄR: 🔗
Köpings hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget