Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket vs Södertälje BBK

Det är svårast tänkbara motstånd som väntar Jämtland Basket i årets sista match i SBL när serieledarna från Södertälje BBK kommer till Östersund. Matchen ser du live på SBLPlay.se – uppkast klockan 20.04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 SÖDERTÄLJE BBK
🏆 SBL Herr
📆 Onsdag 30 december, kl 20.04
🏠 Östersunds Sporthall, Östersund
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

När lagen senast möttes, precis innan landslagsuppehållet, gjorde Jämtland sin hittills bästa match för säsongen och vann i rena uppvisningsstilen, med hela 112-71. Södertälje har därefter gått rent under december, vunnit de sex senaste matcherna och är i serieledning med imponerande 9-2 i matcher.

Den svenska stommen med landslagstjärnorna Viktor och Anton Gaddefors, Dino Pita och Martin Pahlmblad har samtliga spelat på hög nivå, store Lazar Radosavljevic ser ut att gå mot en ny bra säsong och förre Jämtlandsspelaren, Samuel Berkelund, har kanske varit X-faktorn för Södertälje och skjuter höga 70 % på tvåpoängsskotten.

Jämtland är tillbaka på vinnarspåret efter två raka vinster, båda mot Umeå BSKT. Nu väntar sannolikt ett tuffare och revanschsuget motstånd.

Jämtlands tränare Adnan Chuk säger så här om förutsättningarna inför matchen:
– En helt ny match med helt nya förutsättningar där vi möter Sveriges just nu bästa lag som har kommit längst med lagbygge, rollfördelning och spelidé. Vi behöver förstås komma ut med hårt arbete, genomföra vår ”game-plan” och hålla kommunikationen i försvarsspelet för att ge oss chansen. Vi bör ganska snart komma till en nivå där vi i alla lägen spelar uppoffrande för lagets bästa och visar den här desperationen att vinna till varje pris. Kan vi ta oss dit så är det ingen tvekan att vi har ett lag med hög kvalitet. Specifika nycklar för den här matchen beror på hur den utvecklas men det fysiska spelet i returtagning, screensättning och fightas för positioner kommer vara viktigt.

Text: Jämtland Basket

När Södertälje herrlag mötte Jämtland tidigare den här säsongen blev det storförlust för SBBK. När SBBK åker upp till Östersund för att ta sig an Jämtland på onsdag kväll finns det bara ett mål i siktet – ta revansch från senast.

SBBK är inne i en bra period just nu och under söndagens match mot Nässjö var inget undantag, det blev vinst med hela 100-57, dessutom gjorde alla i SBBK poäng. Segern var SBBK:s sjätte raka och man toppar den jämna tabellen.
– Var en bra reaktion från oss efter juluppehållet och skönt att få spela på hemmaplan. Vi fick en bra rytm både offensivt och defensivt. Sen ska man inte lägga för mycket vikt vid siffrorna, det var segern som var viktigt, inte att vi vann med 40 poäng. För Nässjö är inte ett lag som är 40 poäng sämre än oss, men så är det i basket, det kan rinna ifrån, det fick vi känna mot Jämtland, säger tränaren Ludwig Degernäs.

När SBBK möte Jämtland senast vann Jämtland med 112-71 och SBBK var avhängda redan i halvtid.
– Den matchen visar hur viktigt det är att man är redo och fokuserade från start. Men Jämtland på bortaplan är ingen lätt match. De är ett väldigt stort och fysiskt lag med atlitism. Returtagningen blir så klart viktigt men även vårt lagförsvar, framför allt nära korgen, säger Degernäs.

Jämtland har sedan lagen möttes förra gången förstärkt truppen med amerikanska Theron Bussey III som ersätter Eugene Harris på bakplanen. Bussey har hunnit spela två matcher för Jämtland, båda var mot Umeå, och det blev seger i båda matcher och Bussey stod för 15 respektive 7 poäng.
– Jämtland var redan innan ett brett lag och nu har de fått in ytterligare en spelare, en farlig combo guard. Det blir en utmaning för oss. Blir viktigt för oss att kontrollera tempot, något vi gjort bra de senaste matcherna. Använder vi vår erfarenhet och får över matchen på vår sida, då gillar jag våra chanser, säger Degernäs.

Text: Rikard Aspegren (Södertälje BBK)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Jämtland ser ut att kunna ställa upp med ordinarie lag.

Södertäljes Anton Gaddefors har haft problem med ett knä och varit borta ett par matcher, men i förra matchen mot Nässjö var han tillbaka på planen, dock matchades han sparsamt.

LÄS MER HÄR: 🔗
Jämtlands hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget