Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Norrköping förlänger med succétränaren

Norrköping Dolphins släpper en riktig nyårskaramell och förlänger med tränaren Mikko Riipinen till 2025.
– Jag brinner för Norrköping och tycker det är ett privilegium att verka i den idrottsstad som Norrköping är, säger han.

Mikko Riipinen är inne på sin andra säsong som huvudansvarig tränare för Norrköping Dolphins. Ett jobb han brinner för och älskar – och ser långsiktigt på. Det gör föreningen också, som nu skrivit fyra nya år med 33-åringen.
– Jag är glad och stolt över att få chansen att vara på den resa vi påbörjat. Jag är också glad att mitt jobb uppskattas, säger Mikko Riipinen.

Även om hans treårskontrakt bara kommit halvvägs vill nu båda parter säkra upp en framtid tillsammans. Dolphins ordförande David Bergström öser lovord över Riipinen.
– Du kan inte hitta någon annan som lever Norrköping Dolphins 24 timmar om dygnet som Mikko Riipinen gör. Det syns under match och det märks i arenan mellan matcherna, och han får alla att tro på det han gör. Han har drivkraften och hjärtat för att lyckas och vi som förening vill gärna ha kvar Mikko under en lång tid. Fyra år är ett “statement” och vi har påbörjat en resa med Mikko vi vill fortsätta på, säger David Bergström.

Och coach Riipinen har siktet inställt mot toppen.
– Klubben har mycket historia och jag vill att vi ska hålla hårt i våra rötter med det snabba och kreativa spelet. Att vara ett aggressivt lag som andra tycker är obekväma att möta. Sedan starten av förra säsongen har vi tagit flera stora steg både som lag och klubb. Det ligger mycket hårt jobb bakom det, från många personer. Det kommer krävas ännu hårdare jobb om vi ska ta fler steg, konstaterar han och vill lägga till:
– Jag vill också tacka min familj, Frida och Ella, för att de stöttar mig. Utan deras stöd och förståelse hade det inte varit möjligt, med tanke på hur mycket tid ett sånt här jobb kräver. Det är jag otroligt tacksam över.

Hur ser du på de närmaste åren?
– Jag är väldigt exalterad över den resa som klubben vill göra framöver. Vi vill tillbaka till att vara ett topplag som konkurrerar om den finaste medaljen år efter år. Så småningom vill vi också ta steget ut i Europa. Vi ska hela vägen till toppen, ska hålla fast vid vår spelstil men också vår vilja att utveckla svenska unga spelare. Det får gärna vara spelare från Norrköping men också talanger från andra ställen i Sverige. Publiken och vårt lokala stöd kommer självklart vara viktigt. Det är också viktigt att vi bygger hållbart, så att vi kan vara med i toppen och försätta utveckla talanger under lång tid i en välmående klubb. Jag hoppas och tror att vi kan fortsätta växa som klubb och göra det tillsammans, alla delar i klubben.

Det nya kontraktet sträcker sig till och med säsongen 2024/2025.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget