Fotograf: Umeå BSKT

Inför: Umeå BSKT vs Jämtland Basket

För andra gången på fem dagar får Umeå BSKT besök av Jämtland Basket. Köp hem matchen och se den live på SBLPlay.se – uppkast klockan 16.04!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 JÄMTLAND BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Söndag 27 december, kl 16.04
🏠 Umeå Energi Arena, Umeå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Jämtland Basket lyckades knipa segern med ynka ett poäng (89-88) mot ett vilt kämpade Umeå BSKT innan julhelgen. Några dagar senare är det dags för returmöte då Östersundarna återigen möter Umeå på bortaplan under söndagseftermiddagen.

Efter några dagars julfirande är det dags igen för Jämtland. Det är andra akten av två i Norrlandsderbyt mot Umeå som inleddes med den dramatiska enpoängsvinsten 22 december. Jämtland har hunnit med ett par träningspass under jul- och annandagen och åker upp till Västerbotten med fullt lag till söndagens match.

Om returen blir lika spännande och med samma tempo och intensitet återstår att se, men Jämtland är nu förberedda på Umeås aggressiva försvarsspel över hela planen.
– Det handlar om att ta hand om bollen, hitta fria ytor och värdera eventuella överlägessituationer. Vi vill förstås våga en hel del därute samtidigt som vi gärna ser färre turnovers än sist, säger Jämtlands tränare Adnan Chuk.

Med Tré Bussey som blir mer och mer inspelad i laget har Jämtland ett djup i truppen som ska ge effekt under ett tufft spelschema och kunna ge utväxling på sikt.
– Tré har kommit in snabbt i laget och det märks att han har spelat på hög nivå. Vi utgår ifrån att vi ställs mot ett lika hungrigt och revanschsuget motstånd och vi behöver hålla en hög nivå och arbetsinsats matchen igenom, säger Adnan Chuck.

Så här går Umeås assisterande tränare Caroline Muzito-Bagendas tankar inför söndagens match:
– Vi har tagit stora steg framåt som lag varje match och har verkligen lyckats bygga något med de spelare vi har. Vi måste fortsätta på den väg som vi börjat på, lyckas vara konsekventa i 40 minuter och allt börjar med försvaret.

Vad lärde ni er från senaste mötet med Jämtland Basket?
– Det vi tog med oss är att vi har möjlighet att spela vår basket och tävla mot som lag som tippas vinna mot oss. Zach Lewis, Tavrion Dawson och Cyril Langevine är deras nyckelspelare och nyckeln är att kunna göra dem obekväma i anfall.

Text: Jämtland Basket

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Umeå ser ut att mönstra samma manskap som när lagen möttes 22 december. Kanske kan Guim Exposito vara tillbaka i spel.

Jämtland fick klartrecken för nyförvärvet Tré Bussey kort inför matchen i tisdags. Han spelade 25 minuter och satte bland annat 15 poäng.

LÄS MER HÄR: 🔗
Umeås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget