Fotograf: Montage

Inför: Södertälje BBK vs Nässjö Basket

Efter ett par dagars julledighet har det återigen blivit dags för match för Södertälje BBK som under söndagen ställs mot Nässjö Basket. Se matchen live på SBLPlay.se – uppkast klockan 16.04!

🏀 SÖDERTÄLJE BBK 🆚 NÄSSJÖ BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Söndag 27 december, kl 16.04
🏠 Täljehallen, Södertälje
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

SBBK inledde säsongen lite upp och ner men har allt mer hittat formen och har nu vunnit de senaste fem matcherna, alla på bortaplan. Faktum är att SBBK har spelat sju raka matcher på bortaplan, varav sex har varit vinster. I senaste matchen var det Fryshuset som SBBK kunde utmanövrera efter en stark inledning.
– Grabbarna regerade bra på de förändringar vi gjorde under landslagsuppehållet (i november), sen finns det fortfarande mycket att jobba på. Vi måste fortsätta vara fokuserade och hungriga, för det är många matcher kvar. Vi behöver fortsatt bygga vårt spel, defensivt och offensivt, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs.

Men på söndag är det äntligen dags för hemmamatch när SBBK ska ta sig an Nässjö i Täljehallen, tyvärr även den här gången utan publik. Senast lagen möttes, tidigare i december, blev det SBBK seger med två poängs marginal efter ett dramatiskt slut på matchen, 73-71.
– Nässjö kommer vara revanschsugna sen förra matchen. Det var en tuff match senast vi möttes, en match som gick mycket upp och ner för båda lagen, säger Degernäs.

Nässjö har tre amerikaner Zachary Charles, Keenan Gumbs och Dartaye Ruffin som ger tyngd och atletism till Nässjö. Förutom de tre amerikanerna har Nässjö en rad svenska duktiga spelare, hemmasonen David Höök snittar nästan 11 poäng per match och står för flest assist i laget, men även Craig Lecesne står för viktiga poäng och returer, guarden Jordan Peltier har hunnit med fem matcher sedan han kom tillbaka från sin skada och Edvin Stark ger trots sin unga ålder trygghet på bakplan, vilket inte är så konstigt eftersom han har spelat 120 matcher i högsta serien.

– Nässjö leds av Ruffin med hans fysiska spel under korgarna, sen behöver vi hålla kolla på Jordan Peltier, han är en viktigt spelare för dem. Nässjö är ett fysiskt och atletisk lag med många unga hungriga spelare som kämpar och inte tvekar att smälla på. Det kommer bli en fysisk match och då gäller för oss att kontrollera returtagningen och fokusera på vårt spel och använda vår erfarenhet för att hitta en bra nivå, säger Ludwig Degernäs och fortsätter:
– Jag tycker vi har kontrollerat tempot på ett bra sätt i de senaste matcher och de behöver vi fortsätta med. Men vi behöver utveckla vårt offensiva spel och hitta tajmingen i försvar. De självförtroende vi har byggt upp de senaste matcherna behöver vi ha med oss i matchen mot Nässjö. Men Nässjö är ett bra lag och vi kommer behöva prestera på topp för att vinna.

Nässjö har den här säsongen vunnit åtta av tolv matcher och ligger just nu på fjärde plats i SBL, men på samma poäng som lagen ovanför dem i tabellen, däribland SBBK, som leder serien. Nässjö kommer närmast från seger mot Köping Stars, 71-63.

Text: Rikard Aspegren (Södertälje BBK)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Södertälje kommer ställa upp med fullt manskap. Anton Gaddefors som haft problem med knät och varit borta de senaste matcherna är tillbaka i träning.

Nässjö saknar fortsatt Valter Lindström.

LÄS MER HÄR: 🔗
Södertäljes hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget