Fotograf: Montage (Köping Stars)

Köping värvar amerikansk guard

Köping Stars har hittat ersättaren för Jonah Radebaugh och plockar in en ny amerikan med samma förnamn – 23-årige Jonah Mathews.

Bakom värvningen står Köping Stars Support Group som består av en grupp eldsjälar med Köpingshjärta som gjort denna värvning möjlig.

Under Jonah Mathews fyra år i USC i erkänt starka PAC12-konferensen snittade Jonah imponerande 10,5 poäng per match. Sista året 2019/20 snittade han 13,5 poäng och blev även framröstad till ”PAC 12 All defensive Team” och ”PAC 12 Second Team”.
– Jag är väldigt nöjd och förväntansfull att få in Jonah med resten av laget och börja jobba tillsammans. Han har ett väldigt bra skott och är bra på att attackera korgen. Defensivt är han van att spela på motståndarnas nyckelspelare och kommer ha liknande roll hos oss, säger Köpings tränare Panagiotis Nikolaidis.

Stefan Ståhlmalm i Köpings sportgrupp:
– När Jonah Radebaugh tog nästa steg ut i Europa kände vi att vi har en stark bakplan och att vi inte hade någon brådska med att hitta en ersättare. Men när Jonah Mathews dök upp så var det inte så mycket att fundera på. Jag vill också å klubbens vägnar tacka alla fans, sponsorer, ledare, funktionärer och inte minst Stars Support Group som i dessa pandemitider stöttar klubben lite extra.

Text: Köping Stars

Dela inlägget