Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 52

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Adam Rönnqvist, BC Luleå (2)
31-årige Rönnqvist hade verkligen siktet rätt inställt när hans Luleå i fredags besegrade Umeå med 91-85. Rönnqvist satte bland annat åtta trepoängare – totalt 34 poäng (säsongens näst högsta notering) och noterades dessutom för sju assists.

 
G: Nathan Dawit, Umeå BSKT (2)
Kvar sedan förra veckan. 26-årige Dawit fortsätter visa fin form och även om det blev förlust för hans Umeå mot Luleå så belönas Dawit med en plats i veckans lag efter sina 26 poäng och åtta assists. 26-åringen ligger trea i SBL:s poängliga med ett snitt på 18.8 poäng per match.

 
F: Lazar Radosavljevic, Södertälje BBK (1)
29-årige Radosavljevic var stabiliteten själv när Södertälje tog en trygg seger mot Fryshuset i fredags. Radosavljevic satte 7/8 skott från golvet, samtliga straffkast och hade även sex assists i protokollet.

 
F: DeAndre Davis, Borås Basket (2)
26-årige Davis får sällan de stora rubrikerna i Borås, men efter lagets seger borta mot Jämtland i lördagskväll (87-82) så riktas blickarna välförtjänt mot Davis som var riktigt bra med sina 25 poäng och mycket fina skytte med till exempel 4/5 trepoängare.

 
C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (2)
Nässjös lagkapten visade vägen mot Köping i lördags med bland annat 21 poäng i protokollet. 29-åringen bokfördes även för sju returer och var mycket effektiv med bland annat 9/12 satta tvåpoängare.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget