Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Nässjö Basket vs Jämtland Basket

Jämtland Basket möter i kväll hemmastarka Nässjö Basket. Ett Nässjö som har inlett SBL med sex vinster på de nio första matcherna. Matchen ser du bäst på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 JÄMTLAND BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 11 december, kl 19.04
🏠 Nässjö Sporthall, Nässjö
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Jämtland var på väg mot seger hemma mot Norrköping Dolphins tidigare i veckan när gästerna lyckades vända matchen under sista kvarten. Det är revanschsugna Jämtar som sätter sig på bussen till Småland för fredagens SBL-möte mot Nässjö Basket.

Nässjö har samlat hela 12 poäng så här långt och har haft avsevärt mer flyt jämfört med fjolårets säsongsinledning. Senast blev det vinst med en poäng hemma mot Umeå när veteranen avgjorde med ett närskott i matchens sista sekund. På segerkontot kan även intecknas en WO-vinst borta mot Luleå på grund av den hittills enda ”Corona-inställda” matchen i SBL.

Nu är det inte bara flyt som har varit anledningen till Nässjös tredjeplats i tabellen utan i första hand hårt arbete. Det tuffa försvarsspelet som Jämtland fick smaka på redan under försäsongen har varit den största skillnaden för Nässjö anno 20/21. Nässjö håller motståndarna på låga 81 poäng så här långt. Unge svenske talangen David Höök (11 poäng, 6 returer) som återvänt från collegespel till hemmaklubben har fått välförtjänt uppmärksamhet med ett aggressivt och uppoffrande spel. Annars är det kollektiva anfallet som sticker ut där 7-8 spelare ligger stadigt runt tvåsiffrigt.

Jämtland med som har vunnit hälften av matcherna i den rekordjämna ligan åker till Nässjö med full trupp och tar med sig första tredjedelen från tisdagens match där framförallt försvarsspelet var stabilt. Senaste mötet i november slutade med förlust, 87-78.
– Det är ny match med nya möjligheter att göra prestationer så nära max som möjlighet. Det var ju bara tre veckor sen som vi var i Nässjö så vi vet vad som väntar. Vi behöver hålla intensitet och energi uppe under hela matchen och får matcha laget utifrån det. Klarar vi det har vi sett vad det här laget är kapabelt till. Det blir alltid lite extra tändvätska när man tappar en ledning och känslan är vi kommer till fredagsmatchen med rätt hög laddning, säger Jämtlandscoachen Adnan Chuk.

Text: Jämtland Basket

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Nässjö saknar fortsatt skadade Valter Lindström.

Jämtland har inte rapporterat om några skador eller sjukdomar.

LÄS MER HÄR: 🔗
Nässjös hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget