Fotograf: Montage

Inför: BC Luleå vs Köping Stars

BC Luleå är tillbaka på hemmaplan och får under tisdagskvällen besök av Köping Stars. Köp hem matchen och se den på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 BC LULEÅ 🆚 KÖPING STARS
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 8 december, kl 19.04
🏠 Luleå Energi Arena, Luleå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Under tisdagen tar BC Luleå mot Köping Stars hemma i Luleå Energi Arena. Luleålaget kommer senast från en skön bortaseger mot Borås Basket där forwarden A.J. Davis var lagets främste spelare.

Det lossnade ordentligt för honom offensivt när han gjorde 24 poäng och ledde sitt lag till seger.
– Det var en fantastisk match och vinst. Jag tycker att vårt lag gör ett bra jobb med att vara balanserade och spela tillsammans. Det var ännu en lagseger för oss och vi har varit ganska framgångsrika på bortaplan. Nu ska vi studsa tillbaka och spela bra på hemmaplan också, säger A.J. Davis.

Var det din bäst match hittills?
– Ja, det tycker jag. Som sagt – vårt lag gör ett bra jobb med att vara balanserat. Vi har troligen haft olika topp-poänggörare nästan varje match. Vi hittar mismatches och spelar tillsammans.

Under tisdagen vill BC Luleå bygga vidare på kommunikationen, samspelet och aggressiviteten från senaste vinsten. För motståndet står alltså Köping Stars – ett stort och fysiskt lag som spelar ett kompakt försvarsspel. BC Luleå och Köping har mött en gång tidigare under säsongen och då lyckades Peter Öqvists mannar vinna med 97-84.
– Jag är exalterad för matchen och det känns bra att få spela basket. Vi spelar mot ännu ett bra lag och jag ser fram emot det, säger Davis.

Vad måste vi göra bra mot dem?
– De har bra skyttar och en duktig point guard. Vi måste attackera dem och spela aggressivt och hjälpa varandra i försvar. Vi är ett snabbt lag – men vi är inte det största. När vi har hög energi, kommunicerar och spelar i ett fint tempo är vi väldigt svåra att försvara.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Luleå väntas ställa upp med ordinarie lag.

Köping rapporterar inga skador eller sjukdomar.

LÄS MER HÄR: 🔗
Luleås hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget