Fotograf: Montage

Inför: Fryshuset Basket vs Borås Basket

Basketmåndag på SVT sänds i kväll från Fryshuset där liganykomlingarna Fryshuset Basket ska ta sig an Borås Basket. Se matchen gratis på SVT24 eller SVT Play – uppkast klockan 19.34!

🏀 FRYSHUSET BASKET 🆚 BORÅS BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Måndag 7 december, kl 19.34
🏠 Fryshuset, Stockholm
📺 SVT24 & SVT Play
💻 Livestatistik

Efter åtta raka förluster i inledningen av säsongen så kom till slut första segern för Fryshuset när man i fredags gästade Umeå BSKT och åkte hem med en vinst, 77-66.
– Vårt fokus under de första åtta matcherna var att ge alla spelare en chans till speltid och känna in hur det är att spela i ligan. Vi hade ett väldigt tufft schema med fyra bortamatcher på de första fem, och den största utmaningen för mig och spelarna var att spela så många matcher under kort tid, säger Fryshusets tränare Marko Milatovic till SVT Sport.

De regerande mästarna Borås har fem segrar och fyra förluster så här långt, den senaste förlusten kom mot BC Luleå på hemmaplan i fredags (86-81), men flera av lagets stjärnspelare är i riktigt bra form. Den kanadensiske pointguarden Marek Klassen blir bara bättre och bättre.
– Marek är en av ligans bästa spelfördelare, som verkligen kan styra tempot. Han är dessutom en bra försvarare, säger Milatovic.

Det råder ingen tvekan om att Borås åker till Stockholm som solklara favoriter. När lagen möttes i Boråshallen i början på november så vann Borås med klara 107-73 och favoritskapet är stort inför kvällens match.
– För att ha en chans mot Borås måste vi förbättra vårt försvar, särskilt man-man-försvaret, säger Milatovic.

Henrik Svensson, tränare i Borås:
– De (Fryshuset) blir starkare och starkare för varje match och spelar med hög energi, kämpaglöd och stor hunger. ”Frysen” har en imponerande disciplin i sitt försvarsspel, då de spelar försvar på flera olika sätt.

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Fryshuset har inte rapporterat några skador eller sjukdomar.

Borås kan eventuellt få klara sig utan Jeremy Harris som utgick skadad mot Luleå i fredags. Hans medverkan kommer avgöras på uppvärmningen.

LÄS MER HÄR: 🔗
Fryshusets hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget