Fotograf: Robert Bjarnefeldt

Inför: Köping Stars vs Södertälje BBK

En match återstår i den tionde omgången av SBL. Under lördagen får Köping Stars besök av Södertälje BBK. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 16.04!

🏀 KÖPING STARS 🆚 SÖDERTÄLJE BBK
🏆 SBL Herr
📆 Lördag 5 december, kl 16.04
🏠 Karlbergshallen, Köping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Köping Stars matchar hela sin trupp för första gången i årets SBL-liga när laget tar emot Södertälje på lördagseftermiddagen.

Alexander Larsson, den förväntade resen med sina 207 centimeter i Starstruppen, gör sin efterlängtade debut i sin nya klubb. Han gjorde sin senaste match för nästan ett år sedan – då i Södertäljes linne. En knäskada och lång rehab har sedan dess hållit Alexander borta från ligaspel, men nu är det grönt ljus från såväl läkare som ortoped.

Det är också en synnerligen spelsugen center som kommer att äntra golvet i Karlbergshallen. Sen återstår att se hur många spelminuter det blir efter så lång frånvaro.

Köping Stars får också tillbaka Gustav Hansson efter knäskada och Michiel Petersen som båda saknades i Köping i mötet med Norrköping Dolphins för två veckor sedan. Michiel klev ju av redan i matchupptakten med stukad fot.

Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis, coach i Köping Stars, har nu fått gnugga sin trupp med träningar under det två veckor långa landslagsuppehållet.
– Det ska bli kul att komma igång igen, och vi kommer in med fräscha kroppar och går givetvis för seger.

”Jotti” har dock respekt för Södertälje, ett skickligt lag med spelare som bland annat bröderna Gaddefors, rutinerade Martin Palmbladh och Dino Pita.
– Det är ett stort lag, och det blir en utmaning att freda vår korg.

När Köping Stars tog sig an Södertälje i bortamatchen tidigare i höst blev det en jämn drabbning. Köping vann första perioden, men hemmalaget tog de tre övriga. Matchen stod och vägde med mindre än fyra minuter kvar, men det var Södertälje som visade mest kyla i slutminuterna. Segern skrevs till 98-93 och segervapnet var inte oväntat bröderna Gaddefors, Anton och Viktor, som tillsammans svarade för hela 54 poäng. Då hjälpte inte ens C J Jacksons 32 poäng för Köping Stars.

Södertälje tjuvstartade SBL efter landslagsuppehållet med att i tisdags vinna den tidigare uppskjutna bortamatchen mot Umeå BSKT med 96-90.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Köping väntas komma till spel med bästa möjliga lag.

Södertälje får tillbaka både Adam Karahmetovic och Martin Pahlmblad. Oklart ifall William Kermoury kommer till spel.

LÄS MER HÄR: 🔗
Köpings hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget