Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Borås Basket vs BC Luleå

Äntligen är det matchdags igen. Efter ett tre veckor långt uppehåll väntar Borås Basket på bortaplan för BC Luleå. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 BC LULEÅ
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 4 december, kl 19.04
🏠 Boråshallen, Borås
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Senast BC Luleå spelade match i SBL Herr var den 10 november när man tog emot tabelljumbon Fryshuset Basket. Efter det drabbade covid-19 laget och sedan kom landslagsuppehållet.

Under fredagen är det äntligen matchdags igen för Luleålaget som ställs på bortaplan mot Borås Basket. En tuff match som man, enligt tränaren Peter Öqvist, behöver.
– Vi är så klart laddade. Det var ett tag sedan nu och det ska bli roligt att gå igång. Det är tuffast möjliga uppgift med Borås borta – men det är också något vi behöver som lag. Vi behöver tuffa fighter för att kunna utvecklas, säger Peter Öqvist.

De senaste tre veckorna har först inneburit sju dagars karantän. Det följdes upp av två veckors träning med möjlighet att börja bygga upp och bygga vidare.
– I början handlade det om att komma tillbaka fysiskt. Sedan att repetera det vi håller på med. På slutet har vi haft ett par bra dagar och kunnat unna oss att lägga till någonting. Nu ska vi bara upp i den där sista procenten av matchintensitet också, säger Öqvist.

BC Luleå och Borås Basket har mötts en gång tidigare den här säsongen. Då spelade lagen jämnt i tre och en halv period innan Peter Öqvists mannar tappade greppet och förlorade med 103-84.
– Vi lärde oss att vi behöver minimera misstagen vi gör. Bränner du lite grann defensivt så är de skickliga och kommer att straffa dig. Vi behöver tighta till defensiven och bli lite mer disciplinerade både defensivt och offensivt. Sen gäller det att vi gör ett bättre jobb på deras trepoängsskytte.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Borås saknar troligen sjuke John Brändmark.

Luleå ser ut att kunna ställa upp med full trupp.

LÄS MER HÄR: 🔗
Borås hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget