Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Krayem tillbaka i skadedrabbat Umeå

Skador på Umeå BSKT:s guarder Guim Exposito och Jonathan Peleg gör att klubben nu valt att ta in Omar Krayem som ersättare under tiden.

Omar Krayem, 186 centimeter, började säsongen i Superettan och Team4Q där han hittills snittat 37 minuter, 28 poäng och åtta assist innan serien pausades på grund av den ökade smittspridningen av covid-19. När Krayem landade i Umeå under onsdagseftermiddagen återförenades han inte bara med staden utan även med sin gamla lagkamrat Germain Jordan som nyligen också återvänt till klubben. Säsongen 2014/15 bildade duon ett klassiskt radarpar i Umeå.

Huvudtränare Boris Balibrea om läget just nu:
– Alla sade redan från start att det här skulle bli en konstig säsong för alla lag, men vad vi inte visste var att vi skulle få så många obekvämligheter. Efter att vi drabbats av covid-19, tappat en massa träningstid, försökt passa in nya spelare och Pelegs skada, så har det adderats med att Exposito blev skadad i senaste matchen mot Köping och båda är borta på obestämd tid. Nu får vi ta det vecka för vecka.
– Det är skälet till att vi beslutat att tillfälligt ta in Omar som känner klubben och Germain sedan tidigare. Jag har haft flera samtal med Omar som är redo att hjälpa våra unga spelare och jag är mycket tacksam för den vilja han visat för att komma och hjälpa oss. Jag är övertygad om att han kommer att bidra på ett väldigt bra sätt.

Klubben valde även under veckan att bryta kontraktet med nigerianska centern Munachiso Okonkwo som åkte hem under måndagen.

Text: Umeå BSKT

Dela inlägget