Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 48

Varje måndag hela säsongen kommer vi utse veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

OBS: Nästa vecka utgår veckans lag då det är landslagsuppehåll. Vi är tillbaka måndagen 7 december.

G: Rami Ghanem, Fryshuset Basket (1)
27-årige Ghanem gjorde en grym match när hans Fryshuset, visserligen föll mot Norrköping i tisdags, men Ghanems insats går inte av för hackor; 23 poäng och sju returer på knappt 22 spelade minuter.

 
G: Zachary Lewis, Jämtland Basket (1)
26-årige Lewis hade precis som nästan hela Jämtland ställt in siktet rätt mot Södertälje i måndagens TV-match och levererade förutom 24 poäng även tio assists.

 
F: Tavrion Dawson, Jämtland Basket (1)
23-årige Dawson och hela Jämtland hade en fin vecka där man körde över både Södertälje (112-71) och Fryshuset (101-75). En som levererade storstilat var Dawson som bokfördes för bland annat 22 poäng mot Södertälje, och 26 poäng mot Fryshuset – allt på begränsat med speltid.

 
F: Adam Ramstedt, Norrköping Dolphins (4)
Kvar sedan förra veckan. Fjärde veckan i rad för Norrköpings 25-årige forward som imponerar i match efter match. Det råder inga tvivel om att Ramstedt är i kanonform för tillfället. I förra veckans dubbla vinster blev det nio poäng och hela 17 returer mot Fryshuset och ännu en “dubbel-dubbel” i fredags mot Köping: 16 poäng och 18 returer.

 
C: Cyril Langevine, Jämtland Basket (3)
Kvar sedan förra veckan. Ingen större tvekan om att 22-årige Langevine ska vara med också denna vecka efter sina två mycket fina matcher mot Södertälje och Fryshuset. Mot Södertälje satte Langevine 20 poäng och slet ner 13 returer, dessutom hela sju blockade skott! Följde upp det med 18+15 mot Fryshuset i fredags.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget