Fotograf: Montage

Inför: Borås Basket vs Nässjö Basket

Nässjö Basket har överraskat rejält i inledningen av säsongen. Under lördagskvällen väntar fjolårets mästare Borås Basket på bortaplan. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 NÄSSJÖ BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Lördag 21 november, kl 19.04
🏠 Boråshallen, Borås
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Sista matchen innan landslagsuppehållet, även om två flyttade matcher kommer spelas under perioden. Borås Basket fick tidigare i veckan klartecken att forwarden William Gutenius flyger ner till “bubblan” i Istanbul, Turkiet på måndag. Men först ska Gutenius och hans Borås försöka ta femte raka segern i SBL.

För motståndet står ett Nässjö Basket som fått en fin start på säsongen trots både covid-19-utbrott och en hel del skador. Senast i raden att ställa sig på skadelistan är Valter Lindström som kommer blir borta minst året ut på grund av den knäskada han råkade ut för mot Jämtland senast. Därför har Nässjö valt att skriva ett korttidskontrakt med Edvin Stark som annars spelar i Ockelbo i Superettan, en serie som pausats fram tills årsskiftet. Återstår att se om Stark finns med redan till kvällens match.

Så här säger Henrik Svensson, tränare i Borås till Borås Tidning inför kvällens match:
– Det blir en hård match, Nässjö har inlett starkt och är välorganiserat i anfall och försvar. Ett väldigt disciplinerat lag. De har ingen jätte på 2,10 meter men är ändå stora på alla positioner, så det blir en fysisk utmaning för oss att hantera. Vi måste följa våra regler i försvar och fördela bollen väl i anfall.

Joakim Källman, Nässjös tränare:
– Borås är bäst i landet på offensiv basket, inget snack om det – de har så många vapen och är väldigt lagorienterat och skickligt i att ge bollen till rätt spelare i rätt läge. Å andra sidan är vi fysiskt större och det ska vi försöka att dra nytta av.

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Borås kommer till spel utan långtidsskadade Simon Gunnarsson (axel) och Fredrik Andersson (knä).

Nässjö saknar som sagt Valter Lindström, men även Jordan Peltier är borta ytterligare några veckor.

LÄS MER HÄR: 🔗
Borås hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget