Fotograf: Montage

Inför: Norrköping Dolphins vs Köping Stars

I sista omgången inför landslagsuppehållet så tar serieledarna Norrköping Dolphins emot Köping Stars. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 KÖPING STARS
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 20 november, kl 19.04
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins kommer från en seger mot Fryshuset Basket och man tar i kväll emot Köping Stars, ett lag som man förlorade mot i tre täta matcher, totalt -17 poäng, förra säsongen och man är nu ute efter revansch, men då måste nivån upp jämfört med i tisdags mot Fryshuset.

Köping Stars är ett av lagen som Norrköping Dolphins vill ha efter sig i ligan. Detta är den femte och sista matchen i en svit av fem innan man får 14 dagar på sig för rehab och välbehövlig vila. Även om alla spelare är vinnarskallar, så fortsätter andan i laget att vara fantastisk och man ser med tillförsikt fram emot den här matchen.

Mikko Riipinen, tränare i Norrköping. Hur gärna vill ni ha revansch på Köping Stars?
– Vi tänker inget på någon revansch. Vi vill spela en riktigt bra match på vår hemmaplan med massor av energi. Köping är en tuff motståndare med ett nytt lag jämfört med förra året.

Vad är nycklarna för att ta ytterligare en vinst?
– Nycklarna ligger i att vara bra i vårt egna spela och hålla reda på deras kreatörer och skyttar. Vi behöver vara aggressiva men spela tillsammans. Det är en balans som behöver vara bra och något vi jobbat på senaste tiden och som också blivit bättre. Vi behöver göra ett stort jobb på returerna. Att bestämma tempot på matchen blir också viktigt för vår del.

Har ni lagt förra matchen till handlingarna och hur har ni hunnit förbereda er för morgondagens match?
– Ja, det har vi. Vi kollade på videoklipp från den matchen på torsdag morgon och gick sedan vidare till denna match. Vi har kollat på vad Köping vill göra och hur dom reagerar på olika situationer för att vara redo på vilken matchbild det kommer bli. Vi är taggade på match!

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

Niklas Larsson, kapten i Köping Stars, packar i dag trunken för elvamilaresan ned till Norrköping och match på fredagskvällen mot serieledarna Dolphins.

På måndag packar han trunken igen för en betydligt längre resa – till Istanbul med svenska basketlandslaget och nästa veckas EM-kvalmatcher mot Nederländerna och Kroatien.
– En stor ära att ingå i landslagstruppen, och självklart hoppas jag få chansen att spela, säger en stolt Niklas.

I så fall blir det A-landslagsdebut efter att ha gjort närmare 120 (!) ungdomslandskamper. Niklas var först uttagen som reserv på hemmaplan inför EM-kvalmatcherna, men efter flera återbud får han nu ta flyget till Istanbul.

Om det sen bär ända in på basketplanen återstår att se. Konkurrensen är hård i baskettruppen, men Niklas är ändå nöjd med formen.
– Det vore kul att bidra…

Men först handlar det om mötet med Norrköping Dolphins i en hall som enligt Niklas är den finaste och bästa basketarenan i Sverige.
– Det ska bli skitkul att spela där igen.

Tyvärr är publiksiffran i kväll inte att jämföra med lagens nyårsmöte för snart ett år sedan. Då fanns hela 3 000 personer på läktarna när Köping vann en rysare med fem poäng. Köping Stars vann för övrigt samtliga tre matcher mot Dolphins förra säsongen!

I kväll är det nya förutsättningar med en rad nya spelare i lagen. Norrköping toppar tabellen.
– De är riktigt bra i år, menar Niklas som vet att hemmalaget har en stark startfemma med bland annat tre amerikaner som alla kan göra poäng. Lägg därtill landslagsspelaren Adam Ramstedt.
– Det gäller för oss att hålla fokus matchen igenom, och visst vore det kul att avsluta första rundan i ligan med seger.

Köpings coach Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis har en plan för hur det kan ske.
– Det gäller också att följa den, så vi ska bråka med motståndaren så länge vi kan.

Utmaningen är stor, inte minst för att Norrköping Dolphins har en lång baskettradition med en rad SM-guld. I det sammanhanget är Köping Stars något av en ”lillebror”.
– Men vi gör den kortaste resan av säsongens alla bortamatcher, och vi kommer till en fin hall.

Inspirerande givetvis, samtidigt som Köping Stars kommer med självförtroende efter två övertygande segrar mot Fryshuset Basket och Umeå BSKT.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping rapporterar inga skador eller sjukdomar.

Köping saknar fortsatt Alexander Larsson på grund av skada. Dessutom känner Gustav Hansson av en knäskada och kommer vila i kväll.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget