Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Fryshuset Basket vs Jämtland Basket

Jämtland Basket tar inget för givet när man beger sig till Stockholm för fredagens SBL-match borta mot Fryshuset Basket. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 FRYSHUSET BASKET 🆚 JÄMTLAND BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 20 november, kl 19.04
🏠 Fryshuset, Stockholm
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Efter urladdningen hemma mot Södertälje BBK (vinst med 112-71) i början på veckan är det omladdningen som gäller då Jämtland avslutar första SBL-rundan (så när som på den uppskjutna matchen mot Umeå) med bortamöte mot Fryshuset innan landslagsuppehållet.

Jämtlandscoachen, Adnan Chuk, har poängterat noggrannhet och att inte ta något förgivet inför ett på pappret enklare motstånd.
– Vi har pratat mycket om att tidigare vinster och prestationer hjälper oss föga. Det handlar om att snabbt ställa om, fokusera på nästa match och vad vi behöver göra tillsammans för att kunna prestera på topp, säger Chuk inför matchen.

Fryshuset har som nykomlingar en spelartrupp med stort inslag av egna produkter och har inlett säsong med ett frejdigt och offensivt spel. Det har ännu inte resulterat i någon seger, men ”Frysen” har varit med länge i de flesta matcherna och inte visat någon större respekt för de mer erfarna motståndarna.
– Fryshuset är farliga, har flera spelare som kan göra poäng, vill trycka upp tempot och tvekar inte att skjuta tidigt i anfallet. Har de en bra utdelning på skyttet så kommer de vinna matcher i SBL. Vi hade tänkt att undvika att det inträffar i kväll och då behöver vi hantera returtagningen och sätta vårt försvar, inte minst den första delen då de gärna vill vända spelet snabbt, säger Adnan Chuk.

Fryshuset leds av SBL-veteranen, Aleksa Solevic, som verkligen har fyllt upp statistiken under säsongsinledningen med 18 poäng, åtta returer och åtta assists i snitt. Mycket av anfallsspelet går genom honom och där store Elias Desport oftast är första valet. Insidekollegan och dominanten i Superettan, Leonardo Halling-Ibo har visat SBL-klass och snittar nio poäng och sju returer per match.

Efter fredagskvällens match väntar ett 18-dagars matchupphåll för Jämtland där Anes Zekovic (Sverige) och coach Adnan Chuk (Bosnien) förflyttar sig till var sin EM-bubbla och två kvalmatcher.

Text: Jämtland Basket

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Fryshuset väntas ställa upp med ordinarie lag.

Jämtland har tillgång till samtliga spelare och åker med 12-man till Stockholm.

LÄS MER HÄR: 🔗
Fryshusets hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget