Fotograf: Montage

Inför: Köping Stars vs Umeå BSKT

Stärkta av helgens seger får Köping Stars under tisdagskvällen besök av Umeå BSKT. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 18.34!

🏀 KÖPING STARS 🆚 UMEÅ BSKT
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 17 november, kl 18.34
🏠 Karlbergshallen, Köping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Köping Stars kommer till kvällens match mot Umeå stärkta av en klar seger i lördags mot nykomlingen Fryshuset. Därmed bröts den frustrerande sviten av fyra raka förluster, samtidigt som Köping levererade en imponerande poängoffensiv med hela 112 poäng (klubbrekord) mot Stockholmslaget. Mest i SBL-match så långt in i säsongen, om än tangerat av Jämtland i måndagskvällens segermatch mot Södertälje.

Köpings tränare Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis förväntar sig dock tuffare motstånd i kväll när Umeå står för motståndet i Karlbergshallen.
– Umeå är mer strukturerat och laget har mer spelsystem än vad vi mötte i matchen mot Fryshuset, säger ”Jotti”.

Umeå kom redan i söndags kväll till Köping efter förlusten mot Borås i lördags (89-61) och har även gjort flera träningspass i Karlbergshallen.

Köping kommer till spel med lite skavanker på några av spelarna och Alexander Larsson är ännu inte redo för debut. ”Jotti” hoppas dock på ett fortsatt fint Starsskytte och fortsatt aggressivitet hos spelarna.
– Vi vill gärna ha Umeå efter oss i tabellen, säger han.

Köpings trupp fortsätter under pandemitiden att leva som i en ”minibubbla”.
– Smittan finns omkring oss men livet går vidare. Men vi måste vara försiktiga, säger ”Jotti” som dragit ned på spelarnas gymträning och vid dessa tillfällen försett spelarna med munskydd.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

I lördags föll Umeå tungt på bortaplan mot Borås. Kampviljan hos laget räckte inte hela vägen fram. Segern för hemmalaget Borås blev 89-61. Till tisdagens match gör Germain Jordan comeback i Umeå. Den 34-årige forwarden har spelat i Umeå 2014/2015 och under söndagen anslöt återigen han till truppen.

Cole Welle måste dessvärre stå över matchen på grund av huvudskadan som skedde mot Borås. Kvällens motståndare ligger på en sjunde plats i tabellen med två vinster och två förluster. Umeå ligger strax bakom på åttonde plats med två vinster och tre förluster. Båda lagen har fyra poäng vardera.

Text: Erika Larsson och Daniel Arnkvist (Umeå BSKT)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Köping saknar fortsatt Alexander Larsson.

Umeå kommer till spel utan Cole Welle och Jonathan Peleg, däremot är Germain Jordan spelklar och redo för match.

LÄS MER HÄR: 🔗
Köpings hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget