Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Fryshuset Basket vs Norrköping Dolphins

Norrköping Dolphins spelar ikväll borta mot liganykomlingen Fryshuset Basket, ett lag som ännu inte vunnit efter fem spelade matcher. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 FRYSHUSET BASKET 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 17 november, kl 19.04
🏠 Fryshuset, Stockholm
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins match i fredags mot Södertälje BBK var helt okej genomförd, men man blev helt enkelt sönderskjutna av ett Södertälje som sköt treor långt över sin snittprocent. Det var två bra basketlag fulla med sportsliga spelare som ville bjuda upp till kamp med justa medel, men som blev fullständigt sönderblåst.

Norrköping och Fryshuset har tidigare mötts i en träningsmatch på försäsongen i Stadium Arena och där var det hemmalaget som kunde dra det längsta strået och vinna med 104-59. Norrköping vill givetvis komma tillbaka på vinnarspåret efter två raka förluster och det är ett revanschsuget lag i harmoni som idag åker upp till Stockholm.

Mikko Riipinen, tränare i Norrköping. Hur är känslan i truppen efter de här inledande sex matcherna?
– Känslan i gruppen är bra. Vi har varit igenom både vinster och förluster tillsammans nu. Många spelare som bidragit i olika matcher vilket alltid är roligt och ger bra energi. Det är en väldigt tävlingsinriktad grupp som också trivs ihop och vill framåt.

Vad vill ni göra riktigt bra imorgon för att ni ska återvända hem från Fryshuset hyfsat nöjda?
– Vi vill vara skarpa och aggressiva tillsammans. Vi måste bryta ned deras försvar och sedan hitta ett bra skott. Vi vill ha en snabb match där kvaliteten på avslut också är viktigt. I försvaret vill vi sätta dem under press hela matchen och försöka kontrollera vart deras avslut kommer ifrån.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Fryshuset har inte rapporterat några skador eller sjukdomar.

Norrköping väntas också mönstra ordinarie lag.

LÄS MER HÄR: 🔗
Fryshusets hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget