Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 47

Varje måndag hela säsongen kommer vi utse veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Aleksa Solevic, Fryshuset Basket (2)
Kvar sedan flera veckan. Solevic noterades återigen för en trippel-dubbel i Fryshusets förlustmatch mot Köping i helgen: 21 poäng, elva assists och tio returer.

 
G: Kamau Stokes, Norrköping Dolphins (1)
25-årige Stokes gjorde sin bästa match hittills i Norrköping i fredags mot Södertälje. Stokes sköt i hela 33 poäng och bokfördes även för sju assists.

 
F: Anton Gaddefors, Södertälje BBK (2)
Kvar sedan förra veckan. 32-årige Gaddefors har verkligen fått en fin start på säsongen och när hans Södertälje besegrade Norrköping i fredags kom hela 35 poäng från forwarden, detta på knappt 28 minuters speltid.

 
F: Adam Ramstedt, Norrköping Dolphins (3)
Kvar sedan förra veckan. Tredje veckan i rad för Norrköpings 25-årige forward som imponerar i match efter match. Det blev visserligen förlust för Norrköping mot Umeå i tisdags, men Ramstedt gjorde ingen besviken med ett i det närmaste felfritt skytte och sammanlagt 34 poäng – och 13 returer.

 
C: Cyril Langevine, Jämtland Basket (2)
22-årige Langevine var riktigt bra när hans Jämtland vände och vann mot Köping i tisdags. Langevine noterades för en fin dubbel-dubbel med hela 18 poäng och 17 returer i protokollet.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget