Fotograf: Johan Axelsson / Bildbyrån

Luleå ställer in hemmamatchen mot Nässjö

BC Luleå ställer in tisdagens hemmamatch mot Nässjö Basket i SBL Herr. Beslutet är taget tillsammans med Smittskydd i Norrbotten.

I samråd med Smittskydd i Norrbotten kommer BC Luleås hemmamatch mot Nässjö Basket att ställas in. Anledningen är den rådande situationen med coronasmitta i klubben.

Matchen skulle ha spelats tisdagen 17 november.
– Det här är ett beslut som vi tagit för att vi tänker på våra fans, sponsorer, motståndare och våra egna spelare, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

I och med den inställda matchen kommer BC Luleå att tilldelas en förlust mot Nässjö på grund av walkover.
– Beslutet är taget och vi får leva med det, säger Mosesson.

***

SBL HERR: MATCHEN BC LULEÅ – NÄSSJÖ BASKET STÄLLS IN
Matchen mellan BC Luleå och Nässjö Basket som skulle ha spelats tisdagen den 17 november kommer inte att spelas pga befarad Covidsmitta i BC Luleå. Nässjö Basket tilldöms segern med 20-0.

Efter att ett fall av Covid19 har konstaterats hos BC Luleå har även föreningen meddelat Svenska Basketbollförbundet, SBBF, att flera spelare har symtom. Lokal smittskyddsläkare har starkt rekommenderat att matchen ställs in.

SBBF har därför beslutat att ställa in matchen. Bortalaget Nässjö Basket tilldöms segern med 20-0 då situationen med flera spelare rapporterades senare än 48 timmar till uppkast, i enlighet med Svenska Basketbollförbundets “Aktivitetsprotokoll Covid19 version 201109“.

Regeln kring 48 timmar finns för att skydda ekonomin hos föreningarna som under denna period är hårt drabbad. Protokollet är framtaget i samråd med intresseföreningarna för SBL herr, dam och Superettan herr samt avstämt med klubbarna.

Dela inlägget