Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins vs Södertälje BBK

Två lag tippade högt upp i tabellen drabbar under fredagen samman när Norrköping Dolphins får besök av Södertälje BBK. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 SÖDERTÄLJE BBK
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 13 november, kl 19.04
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins kommer från en match som innebar en lång, tidskrävande resa som också var mentalt dränerande på grund av en lite oväntad förlust mot Umeå BSKT.

Nu väntar alltså Södertälje BBK, som också kommer från en förlust, hemma i Täljehallen mot Borås Basket. Norrköping Dolphins kom hem till Stadium Arena på onsdagseftermiddagen och har inte speciellt mycket tid på sig för rehab, förberedelser och strategi, men tack vare att staben och truppen har en professionell inställning ordnar man till det bästa i alla fall. Alla spelare känner givetvis av det täta programmet men samtliga har återhämtat sig och kommer redo att ta sig an ett starkt Södertälje.

Mikko Riipinen, tränare i Norrköping. Vad behöver göras bättre mot SBBK än senast mot Umeå BSKT?
– Två saker som vi uppenbart behöver förbättra direkt är defensiv returtagning och att ta hand om bollen. När vi spelar snabbt och aggressivt så kommer vi tappa några bollar, men senast var det inte anledningen till att vi kastade bort bollar. Det kommer vara en annorlunda matchbild än senast så vi behöver också vara redo på det. Södertälje har ett mycket mer rutinerat lag.

Hur gör ni för hinna ladda om och fokusera på den nya tuffa uppgiften?
– Vi har våra rutiner och vår plan. Vi håller oss till den. Vi har i lugn och ro tidigt på säsongen planerat för vad vi gör med timmarna när det är två dagar mellan match och vi flugit hem. Vi har hunnit med lite återhämtningsträning i onsdags när vi kom hem, samt gått igenom bortamatchen på video. Nu lägger vi fullt fokus på nästa motståndare. Vi måste släppa matchen som varit, precis som vi gjort tidigare. Vi har hittat några saker vi kommer justera för att kunna bli ännu bättre som lag. Vi måste hela tiden se till att vi utvecklas och går framåt som grupp.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

Det är tätt matchande för Södertälje och på ikväll fredag väntar Norrköping på bortaplan, den andra matchen på fem dagar. I måndags kom säsongens första förlust för SBBK när Borås var det starkare laget, i alla fall från trepoängslinjen, Borås sänkte 18 treor mot sex för Södertälje och slutresultatet skrevs till 97-75 i gästerna Borås favör.

Direkt efter matchen var det inte en helt nöjd SBBK-coach.
– Vi var inte där. Vi spelade som vi ska i kanske fem minuter, men sen körde Borås över oss. Vi underpresterade och de spelade en bra match. Vi kändes också lite trötta och då blev prestationen inte tillräckligt bra, sa coach Ludwig Degernäs efter matchen.

Med några dagars distans till matchen och videoanalys är Ludwig Degernäs inte lika missnöjd.
– Vi är fortfarande inte 100% nöjda med vårt utförande av matchen och hur vi genomförde vår “gameplan”. Men efter att ha kollat på matchen i efterhand ser vi att många delar även var bra. Man kan inte utvärdera matchen enbart baserat på om vi satte skotten eller inte, säger Ludwig Degernäs och fortsätter:
– Vi ska ta med oss mycket positivt från matchen. Exempelvis vår bollrörelse, både ute på golvet och inside, vi har 20 assist det visar att vi inte bara lirar 1-1 basket utan att vi har bra rörelse, säger han.

Nu väntar Norrköping Dolphins för SBBK. Norrköping har börjat starkt i år och vunnit fyra av fem matcher. Det var i senaste matchen mot Umeå, som “delfinernas” första förlust kom, de förlorade med ynka en poäng efter förlängning. Det är den forna Norrköpings guarden Mikko Riipinen, med flera säsonger i SBL som spelare, som för andra säsongen leder Norrköping från coachbänken.

Text: Rikard Aspegren (Södertälje BBK)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping ser att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Södertälje verkar också kunna mönstra ordinarie manskap.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget