Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå vs Fryshuset Basket

Nykomlingarna i Fryshuset Basket jagar första segern när man under tisdagen reser till Norrbotten för match mot BC Luleå. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 BC LULEÅ 🆚 FRYSHUSET BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 10 november, kl 19.04
🏠 Luleå Energi Arena, Luleå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Peter Öqvist är hemma med förkylningssymptom. Då axlar klubbikonen Håkan Larsson rollen som huvudtränare mot Fryshuset Basket.
– Vi vill försöka studsa tillbaka efter en tung match, säger Larsson.

Till vardags är Håkan Larsson assisterande coach i BC Luleå. Men under tisdagen, när nykomlingen Fryshuset Basket kommer på besök, får han ansvaret som huvudtränare. Och anledningen är att Peter Öqvist är isolerad hemma med förkylningssymptom.
– Jag får hoppa in och det känns kul. Vi vill försöka studsa tillbaka efter en tung match mot Borås som vi inte är nöjda med. Varken i anfall eller försvar. Nu vill vi hitta tillbaka till hur vi vill spela, säger Håkan Larsson som kommer att assisteras av BC Luleå U19-tränaren Jakob Sandén.

Fryshuset är alltså nykomling i SBL Herr och har hittills förlorat samtliga matcher. Det är ett ungt lag som spelar med mycket energi och i ett högt tempo som kommer till Luleå Energi Arena under tisdagen.
– Det är ett lag som vill springa mycket och attackera. De tar gärna snabba avslut så det gäller att vara förberedd på det. De vill även gå på offensiva returer så det gäller att blockera ut. Sen är det vår tur när vi tar den defensiva returen – då är det bara att köra på, säger Larsson.

Vad har vi fokuserat på under träning de senaste dagarna?
– Framför allt att få lite mer bollrörelse i anfall. I försvar mot just Fryshuset måste vi hitta våra gubbar snabbt så att de inte får springa i massa enkla layups.

BC Luleå kommer alltså senast från en förlust mot Borås Basket i fredags (103-84). Luleålaget pratar ofta om förmågan att studsa tillbaka efter nederlag och hur viktigt det är.
– Det är jätteviktigt. Det är aldrig kul att förlora och helst vill man spela match på en gång. Nu har det gått några dagar och vi har sett video och analyserar. Nu lämnar vi den och går vidare.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Luleå ser ut att komma till spel med samtliga mannar förutom nye RIG Luleå-spelaren Jacob Månsson.

Inga rapporter om skador eller sjukdomar i Fryshuset.

LÄS MER HÄR: 🔗
Luleås hemsida inför matchen
Fryshusets hemsida inför matchen

Dela inlägget