Fotograf: Johan Axelsson / Bildbyrån

Sen ändring i Jämtland – Barton lämnar

Dagen innan matchen mot Köping Stars kommer beskedet. Charles ”Challe” Barton Jr lämnar Jämtland Basket för spel i den estniska högsta divisionen.

Jämtland Basket meddelade i förra veckan att man kommit överens om att avbryta samarbete med amerikanske pointguarden Eugene Harris. Den tänkte ersättaren, Charles Barton Jr, som anslöt till laget strax innan seriestarten – i första hand som skadeersättare till Zach Lewis – är nu i stället klar för spel i Estland.
– Så är det och vi önskar ”Challe” lycka till i Estland och tackar honom för att han hjälpte oss under de inledande tre matcherna. Vi visste om att hans mål var att i första hand hitta ett utlandsjobb. Vi letar nu efter en ersättare. Vi tycker att vi har djup i truppen – och det får vi användning av nu, säger Jämtlands tränare Adnan Chuk.

Jämtland Basket har ett ganska tight schema innan första landslagsfönstret med Köping hemma på tisdag, Nässjö borta fredag och Södertälje (måndag) och Fryshuset (fredag) kommande vecka.

Tisdagens motståndare är fjolårets överraskningslag, Köping Stars, som efter den inledande segern mot Borås, har tre raka förluster. Samtliga förluster har dock varit jämna tillställningar och årets upplaga ser minst lika stark ut som förra säsongens. Guarden CJ Jackson, en av SBL:s mest spännande spelare under 2019/20, har fortsatt där han avslutade och har öppnat med ett imponerande; 19 poäng, 5 returer och över 4 assists per match.

Jämtlandsbekantingarna Gustav Hansson och Niklas Larsson får stort förtroende från coach “Jotti” Nikolaidis och gör det bra. Veteranen Ernest Kalve skjuter 46 % på trepoängsskotten och kan inte lämnas obevakad och Craig Victor II är en kraft under korgarna.

Jämtland har också haft tre jämna matcher hittills (Luleå, Borås och senast Norrköping) och liksom Köping lyckats knipa en seger. Det finns en hel del att förbättra men ledningen är inte orolig.
– Det finns många områden vi vill och kan förbättra. Det ser bra ut på träning, det är bara november, vi har tålamod och vi kommer att förstärka laget ytterligare men vi kommer att ta den tid det behövs för att hitta rätt typ och karaktär. Vi siktar förstås på vinst. Vi har hemmaplan och vi får åtminstone 300 fans med oss, säger Adnan Chuk.

Matchen mellan Jämtland Basket-Köping Stars ser du på SBL Play med start tisdag 10 november klockan 19.04.

Text: Jämtland Basket

Dela inlägget