Fotograf: Montage

Inför: Södertälje BBK vs Borås Basket

Säsongens andra måndagsmatch stundar ikväll när Södertälje BBK tar emot Borås Basket hemma i Täljehallen. Se matchen live på SVT24 eller SVT Play – uppkast klockan 19.34!

🏀 SÖDERTÄLJE BBK 🆚 BORÅS BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Måndag 9 november, kl 19.34
🏠 Täljehallen, Södertälje
📺 SVT24 & SVT Play
💻 Livestatistik

Södertälje har slagit Fryshuset och Köping i sina två spelade matcher, men inte riktigt imponerat i försvaret. Borås fick ju en mardrömsstart med tre raka förluster, innan det vände i segermatchen mot Fryshuset, som slutade 107-73. Då ett Borås att känna igen och så kom en vinst mot Luleå på bortaplan av bara farten i fredags (103-84) och John Brändmark var tillbaka.
– Att slå Luleå på bortaplan är riktigt starkt. Att de tappat Simon Gunnarsson är förstår jobbigt för dem. Jag lider verkligen med honom, han har haft en jättefin utveckling, men de har mycket kvalité i laget ändå. Marek Klassen är en av ligans bästa pointguards och amerikanerna Avery Woodson och Jeremy Harris har också kommit igång. (23 respektive 18 poäng mot Luleå). Dessutom finns rutinerade svenskarna Andreas Person och William Gutenius i laget, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs.

I matchen mot Köping senast var bröderna Gaddefors Södertäljes ledande spelare, medan Trevin Parks förde en anonym tillvaro. Det behövs säkert mer nu när Borås gästar Täljehallen, om segersviten ska hålla i sig.

Borås blev svenska mästare när säsongen avbröts i våras och säsongen före det möttes de här båda lagen i finalserien, som Södertälje vann. Nu när matcherna spelas nästan utan folk i Täljehallen, är det långt ifrån den episka finalmatchen i Scaniarinken, 2019, när guldet säkrades.
– Det är ett minne för resten livet. Fantastisk inramning och att få vinna på hemmaplan inför så mycket folk. Men med detta sagt, måste vi uppskatta att vi får spela basket, även om det är nästan utan publik, säger Ludwig Degernäs.

Text: Kenneth Range (Södertälje BBK)

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Södertälje har inte rapporterat om några skador eller sjukdomar.

Borås saknar långtidsskadade Fredrik Andersson och Simon Gunnarsson.

LÄS MER HÄR: 🔗
Södertäljes hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget