Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Nässjö Basket vs Norrköping Dolphins

Två obesegrade lag drabbar under lördagseftermiddagen samman när Nässjö Basket tar emot gästande Norrköping Dolphins. Matchen ser du på SBLPlay.se – uppkast klockan 16.04!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 SBL Herr
📆 Lördag 7 november, kl 16.04
🏠 Nässjö Sporthall, Nässjö
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins är redo för sin fjärde match för säsongen efter en inledning som gett tre segrar mot tre av storfavoriterna vilket givetvis är långt över förväntan.

Nu väntar, idag lördag, Nässjö Basket i smått besvärliga Nässjö Sporthall och det är ett Nässjö som vunnit sina första två matcher mot bland annat förra säsongens överraskningslag Köping Stars. Norrköping har haft ett par dagar att rehaba och gå ner i varv samtidigt som man lagt full fokus på dagens motståndare. Läget i coach Mikko Riipinens trupp är hyfsat ljust och han räknar in samtliga spelare, inklusive David Jolinder som har återhämtat sig snabbt efter näsbrottet. Även Phil Carr som ådrog sig en lättare stukning i början av veckan har varit med i lagträningen på de sista passen.

Hur har ni gjort för att ladda om och att med ödmjukhet ta er an Nässjö Basket efter den här fantastiska starten?
– Vi har snabbt analyserat förra matchen och plockat ut vad i ska ta med oss och vad vi behöver förbättra. Vi är väldigt ödmjuka inför varje träning och match. Gruppen är hungrig och spelarna känner att vi har mycket mer och ge. Dom är ivriga på att få visa upp det också. Alla i laget förstår att vi har saker att jobba på. Vi behöver komma ut med mycket energi och vara redo på en tuff match.

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

Vad tar ni med er från den sköna inledningen mot tre tippade topplag?
– Många saker som vi jobbat på under försäsongen visar vi att vi klarar på en hyfsad nivå. Vi har också på olika sätt vunnit matcherna och det har varit olika spelare som haft huvudrollen hela tiden. Spelarna har stor tro på det vi gör, dom litar på och jobbar för varandra, det är också något man ska ta med sig. Det är väldigt viktigt att vi för varje match försöker ta ytterligare steg framåt som lag.

Så här säger coach Jocce Källman till Nässjö Baskets hemsida:
– Efter två vinster i våra första två matcher står vi nu inför en tuff nöt att knäcka – att vinna över Norrköping Dolphins. Anförda av Tim Schuberg och Adam Ramstedt spelar Dolphins en snabb basket där de gillar att ta tidiga avslut och spela med en hög energi.
– Nyckeln i morgondagens (läs idag) match ligger i vår defensiv där vi måste hitta deras guards, Stokes/Schüberg/Terins, tidigt som är lagets kreatörer. Karaktären som våra spelare visat hittills kan man inte klaga på. Viktigt att vi tar med oss den imorgon också om vi ska rå på Norrköping.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Nässjö saknar troligen Filip Cantby, Joel Ekenstierna och Jordan Peltier.

Norrköping väntas ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER HÄR: 🔗
Nässjös hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget