Fotograf: Montage

Inför: Södertälje BBK vs Köping Stars

Premiären är avklarad och det har blivit dags för säsongens andra match i SBL för Södertälje BBK när Köping Stars gästar Täljehallen i kväll. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 SÖDERTÄLJE BBK 🆚 KÖPING STARS
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 6 november, kl 19.04
🏠 Täljehallen, Södertälje
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Det blev seger för SBBK i säsongspremiären förra veckan mot Fryshuset med klara 111-83.
– En match vi skulle vinna som vi också vann. Överlag är jag glad hur vi spelade över 40 minuter, speciellt i det offensiva spelet. Vi hade många spelare över 10 poäng, det är en styrka. Det kommer vara en nyckel för oss den här säsongen att vi har många som kan göra poäng, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs och fortsätter:
– Sen behöver vi hitta bättre tajming både offensivt och defensivt. Men det kommer komma med mer matchspel.

Mer matcher kommer det också bli. Under fredagen är det Köping som står för motståndet och redan på måndagen är det dags igen då mot Borås Basket.

Men som sagt först ut är Köping. Ett Köping som inlett säsongen med att vinna en av tre matcher. De vann mot regerande mästarna Borås i premiären, förlorade sedan med två poäng mot Nässjö och i tisdags förlorade de en väldigt jämn match mot BC Luleå. Poängbäst i Köping är amerikanerna CJ Jackson och Craig Victor II, de snittar båda drygt 13 poäng per match så här långt. Därefter är det den svenska skarpskytten Niklas Larsson som Södertälje behöver se upp för, inte minst från trepoängslinjen.
– Köping har en av ligans kanske bästa pointguards i CJ Jackson. De spelar med hög intensitet och är välorganiserade, så det kommer bli en tuff fight. Blir viktigt att vi kontrollerar CJ Jackson i transition defence och att vi inte låter Niklas Larsson ta några lätta skott, han är en väldigt duktig skytt. Sen måste vi kontrollera den defensiva returtagningen, säger Ludwig Degernäs.

Vad kan vi förvänta oss att se för spel?
– Vi kommer försöka spela med högt tempo, de har större kroppar än oss och mer djup i truppen så vi behöver få dem att jobba. Öppna upp golvet offensivt. Defensivt ska de inte få ta de avslut de vill. Men det är svårt med lagscouting så här tidigt på säsongen. Men individuell scouting kan vi göra, exempelvis hur vi ska kontrollera deras guard. Ta en spelare som Gustav Hansson, som kanske inte sticker ut i poängprotokollet, han är ändå en nyckelfigur hos dem med sitt defensiva spel och attacker, säger Ludwig Degernäs.

Text: Rikard Aspegren (Södertälje BBK)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

Köpings Stars gör i kväll lagets fjärde match i SBL, medan motståndaren, hemmalaget Södertälje, hittills bara spelat en.

Vad kan det ha för betydelse, coach ”Jotti” Nikolaidis i Stars?
– Södertälje har kanske inte kommit in i rytmen för ligaspel, men har å andra sidan fått vila och lär komma väl förberedda.

Köpings träning på torsdagskvällen fokuserade en hel del på taktiska detaljer, men även på skyttet. Mot Luleå i tisdags kväll i nya arenan Köping Bad & Sport fallerade trepoängsskyttet rejält efter pausen, så skottprocenten måste bättras på betydligt för att ha segerchans mot Södertälje.
– Vi behöver även vinna man-till-man-kampen och ta returerna, säger ”Jotti” som ser det som nyckeln till framgång mot ett Södertälje med flera landslagsspelare.
– Det är ett fysiskt lag med många forwards, och vi måste orka stå emot i fyrtio minuter.

Lagen delade broderligt segrarna, 2-2, i de fyra mötena förra säsongen.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Södertälje har inte rapporterat om några skador eller sjukdomar.

Köping saknar fortsatt skadade Alexander Larsson (i fjol i Södertälje).

LÄS MER HÄR: 🔗
Södertäljes hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget