Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå vs Borås Basket

BC Luleå jagar fjärde raka segern när regerande mästarna Borås Basket kommer till Norrbotten under fredagen. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 BC LULEÅ 🆚 BORÅS BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 6 november, kl 19.04
🏠 Luleå Energi Arena, Luleå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Senaste gången BC Luleå och Borås Basket möttes var i våras. Närmaste bestämt i början av mars – och det blev faktiskt den sista matchen för säsongen innan coronapandemin bröt ut på allvar.

Då vann BC Luleå en nervkittlande tillställning inför en fantastisk hemmapublik. Dryga halvåret senare, under fredagskvällen, möts lagen igen i Luleå Energi Arena.
– Det ska bli kul att spela match – framför allt hemmamatch. Vi vet att Borås är ett bra lag så vi måste komma ut och prestera om vi ska kunna vinna, säger Daniel Hansson.

BC Luleå har hittills tre vinster och en förlust. Borås Basket har tre förluster och en vinst.

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

Inget av lagen har spelat en hemmamatch inför fler än 50 åskådare. Men det ändras under fredagskvällen när Luleå-laget äntligen kan välkomna 300 personer till Luleå Energi Arena.
– Jag tycker att det är mycket roligare med folk på läktarna så klart. Det känns lite dött, även fast det inte är det, när man spelar inför 50 personer. Det blir kul att det kommer 300 nu, säger Hansson.

Precis som förra året är Borås ett snabbt och trepoängsskjutande lag. Daniel Hansson och hans BC Luleå vet vad som kommer att krävas för att nå seger under fredagen.
– De har några bra importer i år. De skjuter alltid bra treor, är aggressiva och spelar snabbt. Vi måste försöka kontrollera dem i försvar och springa på dem.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Luleå väntas ställa upp med ordinarie lag.

Borås saknar långtidsskadade Fredrik Andersson och Simon Gunnarsson. John Brändmark är dock tillbaka.

LÄS MER HÄR: 🔗
Luleås hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget