Fotograf: Montage

Inför: Köping Stars vs BC Luleå

Under tisdagen blir det premiärmatch för Köping Stars i den nya, men ännu inte invigda arenan Köpings bad & sport. Tippade topplaget BC Luleå, är premiärmotståndare. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 18.34!

🏀 KÖPING STARS 🆚 BC LULEÅ
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 3 november, kl 18.34
🏠 Köpings Bad och Sporthall, Köping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

I kväll blir det premiärmatch för Köping Stars i den nya, men ännu inte invigda arenan Köpings bad & sport. Tippade topplaget i SBL BC Luleå, är premiärmotståndare inför en utsåld hall – i dessa coronatider även premiär för 300 åskådare.

Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis, coach i Köping Stars välkomnar nya hallen trots att den inte lever upp till ett SBL-krav, nämligen trägolv. I nuvarande coronatid – och för att smittsäkert ta emot 300 åskådare – har Köping Stars fått dispens att tills vidare spela i arenan.
– Det är en jättebra hall för Köpings föreningar – nytt och fräscht. Arenan har publikpotential när pandemin är över, menar ”Jotti” Nikolaidis.

Nya arenan lär kunna ta emot 1 400 basketfans om publik även släpps in på golvet nära planen. Det är en avsevärd skillnad från hemmaarenan, Karlbergshallen, som haft en begränsning på 630 åskådare.

Matchen i kväll då? Innan Svenska Basketligan, SBL stängdes för coronautbrottet i mars hade Köping Stars vunnit två av tre möten mot Luleå förra säsongen. Mest minnesvärd var hemmamötet i Karlbergshallen mellan jul och nyår då Köping med en gedigen försvarsinsats höll nere gästernas poäng till blott 56 – lägsta scoren under hela säsongen!

Det var då det… Ny säsong ger nya förutsättningar.
– Kan vi komma i närheten av försvarsinsatsen i hemmapremiären mot Borås, ja då har vi chansen att vinna i kväll. Vi har några nyckelspelare som måste sätta skotten och vi ska inte, som senast mot Nässjö, ge motståndarna så många offensiva andra- och tredjechanser i returtagningarna, säger ”Jotti” Nikolaidis.

Köping Stars trupp är intakt bortsett från Alexander Larsson som inte spelar. ”Jotti” vet vad som väntar mot BC Luleå som öppnat SBL med klar vinst över Umeå BSKT (96-72) och innan dess förlust mot Norrköping Dolphins (83-77):
– De har stora, rörliga spelare och kvicka guards. Det gäller för oss att hänga med, helst kontrollera tempot i matchen.

Köpings spelare genomförde ett första träningspass i nya arenan i söndags samtidigt som ett febrilt arbete med arenaförberedelser pågick runtomkring av klubbens många ideella krafter.
– Spelarna har fokus på att göra bra träningar, men tycker givetvis det är kul med något nytt. Förhoppningsvis ger det energi, säger ”Jotti” Nikolaidis.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

I säsongens fjärde match väntar Köping Stars på bortaplan. Då vill BC Luleås tränare Peter Öqvist överföra det han ser på träning – till match.
– Ambitionen är att få lite fart på grejerna, säger Öqvist.

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Köping kommer till spel utan skadade Alexander Larsson, i övrigt är alla redo för match.

Luleå väntas ställa upp med ordinarie manskap.

LÄS MER HÄR: 🔗
Köpings hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget