Fotograf: Bildbyrån & Daniel Grönbek (Borås Basket)

Inför: Jämtland Basket vs Borås Basket

En match återstår den här basketveckan. I Östersund möts två förväntade topplag – Jämtland Basket och Borås Basket. Köp hem och se matchen på SBLPlay.se – uppkast lördag klockan 20.04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 BORÅS BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Lördag 31 oktober, kl 20.04
🏠 Östersunds Sporthall, Östersund
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Det är två tippade topplag som letar efter sina första segrar för säsongen som gör upp i Östersunds Sporthall under lördagskvällen.

Jämtland fick ge sig mot BC Luleå i säsongspremiären förra lördagen där matchinledningen och sista fjärde delen gick till bortalagets favör. I analysen efter matchen var det framförallt 23 turnovers som ledde till 30 insläppta poäng som var största anledningen till förlusten. Veckan har gått åt till att slipa på tajmingen i anfallsspelet.
– Ja, vi tror det kan hänga ihop med att det är tidigt ännu och att vi fortfarande är inne i en ”lära-känna-varann-period”. Sedan handlar det om att hitta roller och känna sig bekväm i det som förväntas av en. Vi har haft en riktigt bra träningsvecka, förstärkt positiva insatser och vi har fått bra effekt. Vi ser fram emot matchen och fokuserar mest på vårt eget spel och utveckling i det här läget, säger Jämtlands tränare Adnan Chuk.

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

Borås, som är överst i de flesta förhandstipsen, är också något vingklippta och tilltufsade efter två inledande förluster mot först Köping (borta) och senast mot Norrköping (hemma) där östgötarna kom tillbaka i slutet av matchen och snodde segern med en poäng, 68-67. Skador på tre svenska forwards (Fredrik Andersson, John Brännmark och senast Simon Gunnarsson) gör att Borås i nuläget har en kort rotation då man hittills endast använt åtta spelare, Gunnarsson inkluderat.

Roteringen är dock stark med balanserad poängproduktion från samtliga spelare. Borås har lyckats behålla den starka svenska stomman sedan den lyckosamma fjolårssäsongen. Den starka bakplanen med (Elvar) Fridriksson och (Marcus) Tyus är utbytt mot meriterade duon Marek Klassen (Kanada) och amerikanen Avery Woodson.

En tidig reflektion är att båda lagen som senaste säsongerna har legat i topp i antal gjorda poäng nu har tillsammans haft tre matcher under 70 poäng.
– Underlaget är möjligen något tunt (tre matcher) för att dra alltför stora slutsatser kring och det är liksom ingen taktik att göra lite poäng vare sig för oss eller Borås. Återkommer till våra turnovers i förra matchen där vi tappade en del bollar när vi är på väg in i en överlägessituation och högprocentiga avslut – säkert 10-15 poäng bara där, säger Adnan Chuk.

Text: Jämtland Basket

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Jämtland har i dagsläget tillgång till hela truppen med reservation för Zach Lewis som har tränat en del under veckan, och det blir ett sent beslut kring hans medverkan på lördag.

Borås saknar trion Fredrik Andersson, John Brännmark och Simon Gunnarsson på grund av skador. Marek Klassen är heller inte med till Östersund då han ska bli pappa vilken dag som helst.

LÄS MER HÄR: 🔗
Jämtlands hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget