Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Nässjö Basket vs Köping Stars

Nässjö Basket startar sin SBL-säsong under fredagen när fjolårets stora överraskningslag Köping Stars kommer på besök. Se matchen live på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 KÖPING STARS
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 30 oktober, kl 19.04
🏠 Nässjö Sporthall, Nässjö
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Tio dagar efter premiärsegern mot Borås reser Köping Stars under fredagen till Småland för ligamötet i SBL mot Nässjö.
– Mentalt känns det som att börja om igen, säger Köpings coach ”Jotti” Nikolaidis efter det långa uppehållet.

Å andra sidan har Köping Stars spelartrupp fått rejält med tid för träning och att gnugga på spelsystemen. Och under torsdagskvällens träning drevs tempot upp i spelövningarna. Matchen mot Nässjö inleder en intensiv period med hela sju matcher på knappt tre veckor.
– Det är nästan en fjärdedel av grundserien som ska avverkas, säger ”Jotti” som har att beakta den fysiska statusen och belastningen på de enskilda spelarna i roteringarna när matcherna kommer så tätt.

Köpings trupp är näst intill intakt, förutom Alexander Larsson som är i slutskedet på sin rehabilitering. Men han finns med i träningsspelet och ”Jotti” utesluter inte en debutmatch för den store centern redan nästa vecka.

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

Nässjö på bortaplan är en tuff uppgift för Köping Stars.
– Historiskt sett är Nässjö svåra att möta på sin hemmaplan. De spelar med energi och fart, menar ”Jotti” Nikolaidis som vill se sina spelare hänga med redan från matchstart och spela klokt.

Det här är Nässjös premiärmatch i SBL, då laget haft merparten av sina spelare smittade av corona. Frågan är vad det haft för betydelse i klubbens förberedelser.
– Det har varit väldigt tyst om statusen i Nässjös trupp den senaste veckan, säger ”Jotti” Nikolaidis.

Han reser dock söderut med en spelartrupp med gott självförtroende efter en gedigen insats mot svenska mästarna Borås senast.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

📹 Klicka här för att se matchen på SBL Play! 📹

Så här säger Nässjös coach Joakim Källman inför kvällens premiär:
– Äntligen har vi premiär i årets SBL. Jag förmodar att alla ni supportrar är någorlunda uppdaterade över vad som kretsat kring laget de senaste tre veckorna så jag tänkte inte tillbringa detta uppsnack att handla om Covid-19, utan bara meddela er att vi i laget är fruktansvärt laddade att få komma ut på banan igen och sätta igång detta året. Dagens motståndare är fjolårets succélag Köping, ett lag som inledde säsongen med att slå svenska mästarna och visat under sin försäsong också att de kommer bli riktigt tuffa i år också.

– Viktigt för oss är att vi sätter prägeln på matchen direkt med fysiskt försvar. Det är något vi pratat mycket om att vi kommer vilja styra rytmen i matcherna genom vår defensiv. Kan vi få stopp på våra motståndare och kontrollera returtagningen så kommer vi ge oss själva bra möjligheter att få springa i poäng på andra sidan planen.

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Nästa hela truppen i Nässjö drabbades av Covid-19 för ett par veckor sedan, men sedan i onsdags är alla sjuka spelare tillbaka i träning. Däremot saknas den skadade trion Filip Cantby, Joel Ekenstierna och Jordan Peltier.

Köping kommer till spel utan centern Alexander Larsson.

LÄS MER HÄR: 🔗
Nässjös hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget